Rubrieken

Vanuit Omega willen wij onze uiterste best doen om met regelmaat nieuwe artikelen te plaatsen onder onze vaste rubrieken. Benieuwd welke artikelen er nu weer online staan? Via onderstaande links of  de menubalk hierboven kom je snel bij je favoriete vaste rubrieken uit. Ben je toch nieuwsgieriger naar onze nieuwe, actuele artikelen? Via het kopje ‘Actueel’ in onze menubalk kom je snel bij onze nieuwste artikelen uit. Veel leesplezier!

Dagboek van een Kerkmeisje

Nieuwsgierig naar het het leven van een kerkmeisje eruit kan zien? In ‘Dagboek van een Kerkmeisje’ volgen we het verhaal van Julia. Julia is zeventien, woont bij haar ouders in de middle of nowhere en leert op haar nieuwe school Nick kennen, een ontzettend leuke jongen! Hoe combineert Julia dit met haar geloof? Volg het verhaal van Julia op de voet!

Geschiedenis

Wil jij graag wat meer weten over de geschiedenis van het katholieke geloof? Vind je het leuk om je vrienden versteld te doen staan met leuke feitjes over de geschiedenis? Dan is deze pagina echt iets voor jou! Op onze geschiedenispagina plaatst redactielid Michel met regelmaat nieuwe artikelen die ons leuke en interessante wijze meer vertellen over de geschiedenis. Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder!

Interviews

Omega zou Omega niet zijn als we niet onze uiterste best zouden doen om regelmatig in gesprek te gaan met interessante bekenden en onbekenden. Hierbij proberen wij zo veel mogelijk verschillende gespreksthema’s aan de orde te laten komen. Benieuwd naar onze nieuwste interviews? Lees het in deze rubriek.

Jezus Cartoons

Wisten jullie dat onze hoofdredactrice Linda ook heel goed kan tekenen? En naast Linda, hebben we ook redactielid Isabeau die prachtige tekeningen kan maken. Samen maken zij vaak de covers voor het papieren tijdschrift maar als het kan, dragen ze ook graag bij aan de website. Op deze pagina kunnen jullie een aantal cartoons vinden over het leven van Jezus.

Kerken

Vind jij het ook zo leuk om te zien hoeveel verschillende kerken er te vinden zijn in Nederland en de rest van de wereld? Vind jij het ook zo bijzonder om te zien wat elke kerk weer zo speciaal maakt? In onze rubriek ‘Kerken’ nemen we jullie mee op tour langs verschillende kerken in binnen- en buitenland. Graag willen we jullie een inkijkje geven in alle mooie kerken die er te vinden zijn! Meer zien en lezen, klik snel verder!

Liefs Laura

“Dit is wat blijft: geloof, hoop en liefde, maar de grootste daarvan is de liefde” (KorintiĆ«rs 13:13). Niks is mooier en indrukwekkender dan de liefde. Redactielid Laura vindt het dan ook een enorm voorrecht om hierover te mogen schrijven. In haar columns bespreekt ze elke maand een onderdeel van de liefde. Soms groot, soms klein in de hoop dat het herkenbaar is. Benieuwd naar haar nieuwste column, ga dan snel naar haar pagina!

Persoonlijk

Zo af en toe nodigen wij (gast)redactieleden uit om een persoonlijk ervaring te delen. Deze persoonlijke ervaringen hebben meestal te maken met het geloof, maar er is ook zeker ruimte voor schrijvers die andere belangrijke boodschappen kwijt willen. Op deze pagina delen we graag deze persoonlijke verhalen. We hopen hiermee onze lezers te inspireren. En wie weet bieden deze persoonlijke verhalen ook de (h)erkenning bij onze lezers die ze nodig kunnen hebben.