De redactie

De redactie bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers. Hier stellen de redactieleden zich voor.

Hoi, mijn naam is Linda en ik woon in Utrecht. Ik ben hoofdredactrice van Omega Magazine. Samen met de redactie denk ik na over de inhoud van het blad , over welke thema’s en artikelen we gaan schrijven. Daarnaast teken ik ook de Jezus! Cartoons en schrijf ik mee.

Ik vind het heel leuk om mee te doen met Omega en hoop ik een bijdrage te mogen leveren aan… eigenlijk de hele mensheid. Het maakt niet uit of je katholiek bent of iets anders, uiteindelijk willen we allemaal gelukkig zijn.

Het mooiste van Omega vind ik de ontmoetingen met mensen. Met zowel de redactieleden als de mensen die je tegenkomt voor een interview of met wie je op een andere manier samenwerkt. Daarnaast is het leuk om bezig te zijn met creatieve ideeën.

Hoi allemaal ik ben Chiara. Ik ben 14 jaar oud en ik woon in Huizen.  Ik zit op het Erfgooiers College. Ik doe Mavo en zit in het tweede leerjaar.  Ik schrijf denk ik al ongeveer vanaf eind november 2020 voor Omega Magazine.

Naast het schrijven voor Omega magazine heb ik ook andere hobby’s zoals foto’s maken. Hoe ik begon om te gaan schrijven voor Omega magazine ging zo: 

Op een zondag was ik misdienaar en Linda ook. Ik vond het altijd leuk hoe ze hierover praatte en na het gesprek vroeg Linda of ik ook wilde schrijven. En zo schreef ik mijn eerste artikel nu zijn dat er nu al wel wat meer.

Ik hoop dat ik nog heel veel mag schrijven voor Omega Magazine.

Hallo allemaal, mijn naam is Laura en ik ben geboren en getogen in het mooie oosten van ons land. Ik ben werkzaam als orthopedagoog binnen de (Jeugd)- GGZ. Je maakt mij altijd gelukkig met een goed boek, een lekkere kop thee en chocolade. Maar leuke dingen doen maakt mij ook altijd erg blij. Sinds eind 2019 schrijf ik met veel plezier artikelen voor Omega. Daarnaast ben ik onderdeel van de eindredactie en schrijf ik voor de website over één van de leukste onderwerpen ter wereld: de Liefde!

 

Hallo! Mijn naam is Clemens. Ik kom uit het mooie Limburg, en ik heb Theologie gestudeerd. In de Omega schrijf ik vooral de column ‘Uit de Bijbel’. Dit is eigenlijk een kleine preek over het thema van die editie, altijd gekoppeld aan teksten uit de Bijbel. Ik hoop zo een beetje aan mensen te laten zien wat voor moois er allemaal in de Bijbel staat. Daarnaast vraagt onze cheffin Linda me soms om wat andere stukjes te schrijven of interviews te houden. Verder houd ik wel van een goede film of een gezellige avond met vrienden.

 

Daan – Wie ben ik? Een religieuze bioloog verwonderd over het leven, vooral het mensenleven. Mijn promotieonderzoek ging over cholesterol en wiskunde. Ik heb nog steeds een passie voor een gezond menselijk hart, zowel biologisch, sociaal als geestelijk. Ik wil mensen graag helpen hun eigen hart te leren kennen, en zo de weg naar integrale persoonlijke gezondheid en groei te vinden via verhalen, poëzie en non-fictie. Mijn internationale schrijversnaam is Daniel Bernardus, en onder die naam heb ik ook een website: www.danielbernardus.com .
Verder geef ik les op Amsterdam University College en draag ik bij aan Leidenhoven College, een academisch huis voor studenten en docenten met katholieke achtergrond in Amsterdam. Bij Omega ben ik de huisdichter, en die rol vind ik erg leuk! Waar ik het meest van geniet is samen met mensen in een ontspannen sfeer reflecteren op grote levensvragen. Daar helpt Omega vaak ook mee! Veel leesplezier!

Daniël  is vier jaar geleden (2017) toegetreden tot de katholieke kerk en onlangs afgestudeerd in masters Filosofie en Geschiedenis. Momenteel houdt hij zich o.a. bezig met journalistieke werkzaamheden.

Hoi allemaal, ik ben Maartje, 27 jaren jong en ik woon in Amsterdam. Sinds een aantal jaar (wanneer ik echt begonnen ben, weet ik niet meer…) schrijf ik voor de OMEGA en doe ik ook de eindredactie. Als ik zelf schrijf, gaat mijn voorkeur uit naar de luchtigere artikelen. Ik schrijf vaak de quizzen en heb ooit ook een verhalenreeks geschreven. Gelukkig is de Omega erg divers en kan elke lezer of schrijver wel iets vinden wat bij hem past. Onze nieuwe website is daar een mooi voorbeeld van!

Mijn naam is Michel, en ik kom uit Almelo! Misschien ken je mij van de getuigenis die ik schreef voor Omega, over rechtse radicalisering en de bewuste keuze voor de Katholieke Kerk.  Voel je vrij om mij ernaar te vragen!
Op dit moment ben ik geschiedenisleraar en werkzaam als groepsleerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs.
Voor Omega draag ik bij aan het beheer van de social media. Hopelijk weten we je een beetje enthousiast te maken!

 Pastoor Eli Stok is ook lid van de redactie van Omega. Hij woont en werkt in Delft en Midden-Delftland. Eli is bij Omega gekomen door Daan van Schalkwijk zodat hij ook kan meekijken met bepaalde thema’s waarvoor dat nodig is. Maar Eli zal daarnaast ook zelf artikelen schrijven. 

Hoi allemaal! Mijn naam is Elise en ik kom uit het verre noorden, al woon ik inmiddels nog noordelijker, Groningen! Hier ben ik bezig met de Academische pabo. Na de opleiding hoop ik een eigen groep te hebben en dan grotendeels voor de klas te staan. De rest van mijn tijd wil ik namelijk gaan besteden aan het schrijven van verhalen! Dit talent heb ik ontdekt tijdens stage, maar het schrijftalent was er al langer, dus ik vind het heel tof om dit ook voor Omega te mogen doen. Naast dit alles ben ik welpenleiding en lid van Ichthus, een christelijke studentenvereniging, waar ik veel vooroordelen over katholieken mag weerleggen. Jullie zullen nog wel meer van mij horen!