Interview: BreakThrough weekend

Eleonore heeft deelgenomen aan het tienerweekend BreakThrough georganiseerd door Bisdom Haarlem- Amsterdam. Onze redactie was benieuwd naar haar ervaringen. Hoogste tijd dus om haar wat vragen te stellen!

Kun je ons eerst eens wat meer over jezelf vertellen? 

Ik ben Eleonore, 14 jaar oud en ik kom uit Haarlem. Ik zit op het Schoter in het derde leerjaar. Mijn hobby’s zijn fotografie, sporten, in mijn vrije tijd spreek ik wel eens af met vrienden en bidden doe ik ook. 

Kun je ons wat meer over het kamp vertellen? Hoe ben jij er mee in aanraking gekomen? 

BreakThrough is een tienerkamp waar je God leert kennen op een leuke manier door middel van gebed, catecheses en nog veel meer.
Ik ken het kamp via een vriendin van mijn moeder. Haar kinderen zijn daar begeleiders geweest. Toen mijn moeder hun verhalen hoorde, heeft ze mij aangeraden er ook eens heen te gaan. 

Wat heb je allemaal gedaan in dit weekend?

We zijn het weekend begonnen met een Heilige Mis. Daarna hebben we in aparte groepjes een strip gemaakt over een bijbelfiguur. Deze strips hebben we met ons groepen gepresenteerd. Daarna hebben we spelletjes gespeeld, gebeden en zijn we gaan slapen.
Op zaterdag zijn we ook in onze groepjes uiteen gegaan om met elkaar tijd door te brengen. In de middag hebben we een grappig voetbalspel gespeeld: Water en vuur. Zaterdagavond was het de Avond van Barmhartigheid, daarna was er ruimte voor vrije tijd en slapen. Op zondag hebben we nog een aantal activiteiten gedaan en zijn we weer in onze groepjes uiteen gegaan. We hebben het weekend afgesloten met een Heilige Mis voordat we naar huis zijn gegaan. 

 
(Hier ben ik met mijn groepje de strip aan het maken die we later mogen presenteren)

Wat is een leuke herinnering voor jou?

Het leukste vind ik dat je heel veel nieuwe vrienden kan maken, dat ze je begrijpen als je het over geloof hebt. Daarnaast vind ik het mooi dat het kamp je de gelegenheid geeft om meer privétijd te hebben met God door zelf even wat langer te zitten in de kapel of iets langer te bidden zonder dat het ten koste gaat van de planning met activiteiten.   

 
(Hier speelden we Water en Vuur; ik was als laatste over in mijn team dus moest rennen, helaas toch verloren)

Ga je vaker naar dit soort kampen?

Toen ik acht was, ben ik naar een kamp geweest in Ars in Frankrijk. Toen heb ik wat geleerd over de pastoor van Ars. In Nederland ben ik tot nu toe alleen naar zomerkamp BreakOut 2021 en de BreakOut reünie in oktober 2021 meegemaakt. 

Waarom zou je dit kamp aanraden? 

Je maakt een heleboel nieuwe vrienden, je leert tegelijkertijd nieuwe dingen over God. Je ziet dat geloof niet iets is wat je moet doen omdat het verplicht is, maar dat je er juist plezier in kunt hebben. Het is niet iets saais of continu bidden, want er zijn veel spellen en je hebt wel eens vrije tijd. Het kan trouwens zo zijn dat je het kamp misschien start met onzekerheden of geen grote verwachtingen omdat je nog niet iedereen kent, maar je gaat zeker blij naar huis.

Gaan mensen in jouw omgeving wel eens naar zulke kampen, bijvoorbeeld je klasgenoten? 

Mijn klasgenoten gaan niet veel naar kampen en als ze zouden gaan is het meestal voor sport of iets met vrienden, maar met geloof denk ik niet. 


(Hier presenteren wij onze strip van bijbelfiguur Tobit binnen ons groepje)

Wanneer is het volgende kamp en ga je mee?

Het volgende kamp is in de eerste week van de zomervakantie, van 18 t/m 22 juli 2022. Als ik kan komen, ga ik graag mee!

 

We bedanken Eleonore voor dit mooie interview! Wil je meer informatie over de activiteiten voor tieners en jongeren binnen Bisdom Haarlem- Amsterdam? Check de website. 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

 

Geef een antwoord