Dagboek van een kerkmeisje #20

In het vorige deel konden jullie lezen over de ontmoeting tussen Nick, Julia en Britt op de kermis. En over een fantastisch einde van een fantastische date. Lees snel verder.

Vrijdag 29 april

“Hoe bedoel je, jullie zijn niet meer alleen geweest na de kermis?” de stem van Clara schetterde in haar oren. Julia, Clara en Caro waren weer eens met elkaar aan het videobellen. De meiden konden het ondertussen zo goed met elkaar vinden dat ze in ieder geval dagelijks contact hadden via de app en ook regelmatig met elkaar videobelden. “Ik weet het niet” zei Julia. “Het is er gewoon nog niet van gekomen ofzo? Ik bedoel, Caro en ik zitten nu wel elke keer bij hem en zijn vrienden aan tafel in de pauzes. En het is heel gezellig maar elke keer komt Britt weer tussendoor met één of ander verhaal over Cameron. Eerlijk gezegd word ik er behoorlijk moe van dat ze dat steeds doet”. Caro knikte instemmend: “eens, het is echt rete irritant. Ik bedoel, ik moet me al over een enorme drempel heen zetten. Ik bedoel maar, ik bij de sporters” en ze deed alsof er een rilling langs haar rug liep. “Het is dat ik zoveel voor Juul over heb maar Britt en haar gezeik maken het wel echt heel vervelend”. “Ik snap ook gewoon niet dat ze de noodzaak voelt om zoveel te delen over haar en Cameron”, zei Julia, “ik snap dat je veel over je vriendje wil vertellen als je verliefd bent maar dit is wel heel extreem. Ze lijkt ook wel alsof ze ook alleen maar op Nick gericht is als ze het erover heeft. Alsof ze wil dat hij het hoort ofzo”. “Mmm..” Clara trok een nadenkend gezicht, “zou ze Nick misschien jaloers willen maken? Door het steeds over haar vriendje te hebben. In de hoop dat hij haar gaat vragen ofzo?”. “Neeeee”, Julia schudde haar hoofd, “toch?” en ze trok een vragend gezicht richting Caro. 

“Nou…”, zei Caro nadenkend, “ik vind het nog niet zo’n gek idee hoor Juul. Het zou best kunnen. Ze is ook continu bezig om jou voor gek te zetten door het over je geloof te hebben. Ik bedoel, dat deed ze altijd al wel een beetje maar het is wel erger geworden de laatste tijd. Alsof ze er een tandje bij wil zetten ofzo”. “Maar”, vulde ze aan, “ik denk niet dat het Nick echt opvalt. Die jongen kijkt je echt aan alsof je de maan, de zon en de sterren in één bent. Als het niet zo schattig was, zou het walgelijk zijn”. Hier moesten Clara en Julia om lachen. “Genoeg over Britt en Nick” zei Julia. “Hoe is het in jullie leven? Caro, hoe zit het met die jongen waar je mee aan het daten was?”. Caro begon enthousiast te vertellen over hun laatste date. Julia maakte zich wel wat zorgen over deze nieuwe vlam van haar vriendin. Hij was een flink stuk ouder dan Caro en deed een aantal dingen waar Julia zich niet helemaal op haar gemak bij voelde. Maar ze had besloten dat ze beter enthousiast kon zijn voor haar vriendin omdat ze haar zo wat beter in de gaten kon houden. Daarna spraken ze nog wat over Clara. Clara vertelde over haar vrijwilligerswerk in het dierenasiel en vermaakte hen met de verhalen over de enthousiasme van de dieren daar. Net voordat ze een einde maakten aan het gesprek, zei Clara nog tegen Julia: “Ik vind eigenlijk dat je Nick gewoon moet vragen of hij zin heeft om zondag wat te gaan doen. Dan zijn jullie even alleen, zonder een vervelende Britt. Wie weet zoenen jullie dan nog wel een keer”. En bij die woorden trok ze haar wenkbrauwen een beetje op. “En waar moet ik hem dan voor uitnodigen? Als hij thuis komt, zijn we nog niet alleen. No way dat hij me dan gaat zoenen”. “Weet ik veel, je kunt toch met hem en Bruno gaan wandelen ofzo?”. “Ja” viel Caro haar bij, “het wordt lekker weer, je kunt wel bij het meertje gaan wandelen”. Julia gaf aan dat ze erover na zou denken. Daarna sloot ze de call met haar vriendinnen af.

Na een kort overleg met haar moeder, besloot Julia dat ze Nick inderdaad zou uitnodigen voor een wandeling met Bruno zondag. Ze hadden niks anders op de planning staan en haar moeder vond het prima. Julia stuurde Nick een berichtje en binnen een minuut had ze zijn antwoord. Hij had er zin in.

 

Lees hoe het de volgende keer verder gaat tussen Nick en Julia. Is het gesar van Britt van invloed op hun band? Zouden ze nog een keer zoenen?

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord