Is voetbal ’toxic masculinity’? Een katholiek perspectief…

In deze nieuwe podcast van Canyons and Stars, in de serie “Mens Zijn Anno Nu” verkennen David, Teun en Daan de vraag: Is voetbal “toxic masculinity”? David ziet daar wel wat in, terwijl Teun de hele term onzin vindt. Deze podcast ontstond naar aanleiding van een vraag van Frank Xu. Kan je over deze actuele vraag iets zinnigs zeggen vanuit de katholieke filosofische en theologische traditie? Ontdek het hier!

Door: Omega redactie

Volgens pater Elias is sport altijd een onderdeel geweest van de religieuze opvoeding. Maar is dat wel goed, want geeft sport geen ongezonde focus op winnen? Of is dit juist een element dat mist in onze huidige beleving van religie?

Dit is een trailer van de podcast:

De hele podcast over de vraag: “Is voetbal toxic masculinity?”  is te beluisteren via verschillende podcastkanalen die hier te vinden zijn (klik hier!).

Vragen

In deze podcast bespreken David, Teun en Daan de volgende vragen:

  1. Wat is Toxic Masculinity eigenlijk?
  2. Is het van toepassing op voetbal en topsport in het algemeen?
  3. Hoe kan filosofie ons helpen om onderscheid te maken tussen een gezonde en een ongezonde focus op winnen?
  4. Is er een relatie tussen een gezonde sportieve houding en geloof?

Door dit gesprek zul je een fris perspectief krijgen op mannelijkheid, sport, en de actuele focus op resultaat in onze maatschappij. Het gesprek komt ook uit op een uitdaging voor de actuele religiebeleving: kan een gezonde focus op winnen daar ook onderdeel van uitmaken?

De hele podcast is ook op youtube te beluisteren:

Vragen voor volgende podcasts?

Als je vragen hebt waarvan je wilt dat ze in de podcast worden besproken, stuur dan een mailtje naar canyonsandstars <at> gmail.com. Geef ook even aan of je het leuk vindt om zelf mee te praten in de podcast of liever niet.

Geef een antwoord