Op weg naar het Heilig Vormsel

Door: Chiara 

Hallo allemaal ik ben Chiara en ik ben 13  jaar oud en woon in huizen ik zit op het Erfgooiers College in Huizen.  Zaterdag 15 Mei 2021 ben ik gevormd. Maar wat is dat? Het Heilig vormsel is een sacrament. Er zijn meerdere sacramenten.

De eerste 3 sacramenten;  de Doop, Eerste Communie en het Vormsel horen bij elkaar. Pas als je die 3 hebt gekregen ben je volwaardig lid van de Katholieke kerk.  Als je vanaf je geboorte bij de kerk hoort ontvang je deze sacramenten meestal apart.

Als baby het sacrament van de Doop. In  groep 4 het sacrament van de Eerste Communie en rond de eerste klassen van de middelbare school het sacrament van het Vormsel. Door dit laatste sacrament ontvang je de Heilige Geest. Maar voor je het sacrament van het Vormsel kunt ontvangen moet je natuurlijk wel voorbereid worden. Dit deed ik in een groep met andere kinderen die ook het Vormsel zouden doen. We hebben een paar activiteiten gedaan en veel bijeenkomsten om over het geloof/vormsel te leren.

We hadden een hele boel op de planning staan maar helaas gooide Corona roet in het eten. Uiteindelijk zijn veel catechese avonden online geweest. Veel uitstapjes naar bv de voedselbank konden niet door gaan.

Wel zijn we naar een viering geweest bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Dit was bedoeld om ons te laten zien hoe iedereen de vreugde van het geloof kan beleven.Ook zijn we bij een zorginstelling geweest voor dementerende ouderen. Daar hebben we volledig corona-proof op de buitenkant van de ramen getekend en zo met de ouderen contact gemaakt en hen een leuke middag bezorgd.Voor ons was dit een “lesje” in maatschappelijke betrokkenheid.

Veel uitstapjes die nu niet konden doorgaan worden doorgeschoven naar de na-vormsel groep. Dit is namelijk de bedoeling dat we bij elkaar blijven komen om te blijven praten over het geloof en de invloed daarvan op ons dagelijks leven om zo ons geloof levend te houden. Dit klinkt wel zwaar maar het is ook gewoon leuk om met een vriendengroep leuke dingen te doen. En dan na al die maanden van voorbereiding is het zover. Je wordt eindelijk gevormd!

Ik vond het super spannend maar gelukkig ging het goed. Het was een super mooie dag.

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord