De diepte

In deze veertigdagentijd wordt bij Omega de ‘muziekbingo’ gespeeld. Elke dag komt er een nummer voorbij waarin de betekenis van de veertigdagentijd kan worden geproefd. Vandaag is dat “De diepte” van S10.

 

Als je de videoclip bekijkt van het liedje zie je dat Stien (artiestennaam S10) treurig is. Nu de 40 dagen tijd begonnen is kijken we uit naar Pasen. Bij Pasen gedenken we dat Jezus uit de dood is opgestaan. 3 dagen ervoor was Jezus gekruisigd. Op Goede Vrijdag. 

 

Wat zou Maria gedacht hebben toen ze zag hoe Jezus behandeld werd. Haar bloedeigen zoon aan een kruis gehangen. Naast Maria waren ook andere mensen die om Jezus gaven. Denk maar eens aan Petrus. Hij verloochent Jezus tot 3 maal toe. En alle andere leerlingen van Jezus waren opeens hun meester kwijt. 

 

‘Jij en ik toch samen, dat zou altijd zo zijn’ 

 

Dit zinnetje vond ik goed passen bij Maria. 

Als moeder ga je ervan uit dat je samen blijft met je kinderen, in ieder geval  zo dat je kind niet eerder sterft dan jij.

Je maakt je natuurlijk zorgen over je eigen kind. En dan zie je dat je kind opgepakt wordt en aan het kruis wordt gehangen.

 

‘Ken je het gevoel dat, dat je droom niet uitkomt’

 

Als we teruggaan naar Petrus zien we dat hij geliefd was door Jezus. Hij was een van zijn beste vrienden. Samen met de andere leerlingen had hij een droom.

Een droom van hoe het zou kunnen zijn met Jezus als leider en koning.

Bij Jezus en Petrus ging het dus anders want Jezus werd aan het kruis gehangen.

Petrus moet het gevoel hebben gehad dat zijn droom niet uitkwam.

Later moet Petrus beseft hebben dat zijn droom wel uitkwam.

Jezus werd Koning niet hier op aarde maar de Hemelse Koning.

 

Geef een antwoord