Dag 2 zomer licht challenge: glow golf licht

Lichtbron: glow golf licht

  • Frequentie: 50 – 60 Hz

Bij glow golfen hoort neonlicht. Het is bedoeld als een plezierige activiteit in het donker. Door de felle gekleurde lichten worden de golfbaantjes vrolijk verlicht. Je zou het idee moeten hebben dat je even in een andere wereld bent.

Michel zou vandaag eigenlijk schrijven, maar Ik had het toch over genomen. Michel wilde graag schrijven over wat Jezus zou doen als hij met de 12 apostelen ging glow golfen. Nergens in de bijbel zie je dat ze een recreatieve activiteit doen puur voor ontspanning. Zouden ze eigenlijk wel hebben ontspannen? Misschien op een andere meer simpelere manier.

In ieder geval had Michel het idee dat Petrus het meest fanatiek mee zou gaan doen. Als het hem meer dan drie keer niet lukt om het balletje in de hole te slaan zou hij gefrustreerd raken en zijn golfstick, die leuk wordt opgelicht door neonlicht, doormidden breken. Judas zou telkens vals spelen. Thomas geloofde telkens niet dat het balletje in de hole zat omdat hij het niet zag. En Jezus zei dan: “Zalig zij die niet zien en toch geloven.” En wat dacht je van Johannes, de geliefde apostel? Hij zou proberen het iedereen naar de zin willen maken en proberen de lieve vrede te behouden.

Dat het dan donker is helpt ook niet altijd mee, want stel: het balletje is kwijt, dan ben je ook langer bezig met zoeken. En als er vervolgens te veel energie in gaat zitten dan kan dat best wel frustrerend zijn. Toch is die kans klein, want ook het balletje is bij glow golfen verlicht. En wat betreft Jezus’ kleding: als die wit is zoals ik dat in mijn hoofd heb dan is die kleding tijdens het glow golven blauw van kleur. Dat heeft te maken met het UV licht dat daarop schijnt en wat er voor zorgt dat een witte kleur blauw lijkt.

Verder denk ik dat de eigenschappen van het neonlicht bij glow golven vooral zijn bedoeld om er een leuke ervaring van te maken. Het is net anders dan dat je gaat midgetgolfen in het daglicht. Ik hou wel van een beetje gekkigheid en glow golven past daarbij. Ik denk verder dat Jezus en de apostelen toch maar niet gingen glow golven omdat ze op andere manieren aan teambuilding deden, wat een stuk goedkoper was en verder gewoon in het daglicht want het hoeft niet zo heel moeilijk te zijn om het leuk te maken.

Geef een antwoord