Chiara: Goede voornemens en zo

Door: Chiara 

Hallo daar ben ik weer. Voor wie het nog niet weet; ik ben Chiara 12 jaar en ik zit in de eerste van de mavo. Wat een jaar hebben we gehad. In Januari begonnen we met mooie plannen: Ik zou dit jaar Vormsel doen, afscheid nemen van de basisschool en starten op de middelbare. Spannend en leuk! Maar toen kwam Corona.  

De ene week mocht je dit en de andere week mocht dat niet meer. Online les, eindmusical zonder ouders in de zaal, geen groep 8 kamp het was raar maar toch ook wel weer speciaal. Onze Vormselviering is uitgesteld tot mei 2021 maar de voorbereiding gaat gewoon online door. We hebben in 2020 natuurlijk wel meer geleerd over hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn!

Even een kaartje naar iemand of een Whatsappje… Normaal zie en spreek je elkaar regelmatig op school, in de kerk of tijdens het sporten maar nu moesten we andere mogelijkheden gebruiken. Ik heb gemerkt dat ook zonder dat je elkaar dagelijks ziet je er voor elkaar kunt zijn 

De Kerstperiode was rustig. Geen kerstnachtmis en ook met de kerstdagen geen volle kerk. Geen kamer vol mensen voor het kerstdiner. Maar toch was het een mooie kerst. Nu is 2021 begonnen zonder vuurwerk, of nou ja veel minder vuurwerk.

Ik hoop dat het vaccineren snel en goed verloopt en dat we dat virus onder controle krijgen. Want het zou fijn zijn als we weer alles kunnen doen:

  • Dat we weer op bezoek kunnen bij familie zonder aan groepsgrootte te hoeven denken
  • Dat we weer naar de Mis kunnen in een volle kerk

Ieder jaar is het weer de vraag wat zijn je goed voornemens?

Ga je meer sporten, ga je gezonder eten, Ga je meer naar buiten? Allemaal Voornemens! Zelf doe ik niet echt aan goede voornemens omdat ik weet dat ik er zelf toch niet aan ga houden! Ik vind: je moet elke dag altijd je best doen om er een goede dag van de maken.

Zelf ben ik positief over de toekomst want er wordt veel onderzoek gedaan naar Corona en het ontstaan van deze pandemie dus gaan we er meer over weten en zo kunnen we zorgen dat het in de toekomst niet meer voorkomt.

Het is natuurlijk een lastige situatie. Ik heb daarom een paar tips om 2021 te kunnen overleven en je aan je goede voornemens te houden.

Tip 1: Kijk naar de dingen die wel kunnen en niet naar de dingen die niet kunnen!

Tip 2: Bekijk dag voor dag, wees blij met alles wat je die dag bereikt heb en maak je niet te druk over wat niet gelukt is, morgen is er weer een dag!

Tip 3: Een keertje in de fout hoeft niet het einde van je goede voornemens te betekenen

Tip 4: Als je merkt dat een voornemen niet lukt ga dan kijken of je het in kleinere dingen kan op delen en probeer eerst een stukje uit bijvoorbeeld ik ga elke dag sporten ….lukt dat niet maak er dan van: ik begin met een keer in de week een wandeling te maken of ik ga op de fiets naar de kerk in plaats van met de auto.

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze FB-pagina

Geef een antwoord