Houd mij vast(en) – Buddyproject in de vastentijd

Het is momenteel 40 Dagen tijd en dat betekent dat er wordt ‘gevast’. Vasten kan voor iedereen een andere betekenis hebben. Zo ook voor mij en mijn goede vriendin Gina. We doen mee met het buddyproject Houd mij vast(en) vanuit het jong bisdom Haarlem-Amsterdam. Samen proberen we elkaar te steunen bij onze ‘challenges’.

  1. Wie zijn jullie?

Linda: Ik ben Linda, 26 jaar, en ik ben wijkverpleegkundige en woon in Utrecht. 

Giang: Ik ben Giang, 24 jaar, en ik werk parttime bij de Dienst ICT van de Politie en doe een deeltijd masterstudie, Business process management & IT. 

  1. Waar bestaat jouw vastentijd challenge uit?

Linda: “Ik probeer de stilte op te zoeken door bijvoorbeeld te mediteren. Daarnaast wil ik graag vaker een leuke work-out doen om meer in beweging te blijven.”

Giang: “Poeh, waar moet ik beginnen. Ik heb een hele waslijst aan dingen waar ik tijdens mijn vastentijd rekening mee wil houden. De belangrijkste zijn het niet eten van vlees, en mijzelf beperken tot drie maaltijden per dag. Daarnaast zit ik niet meer op sociale media. Ik beperk mijzelf daarnaast ook alleen tot het kopen van noodzakelijk middelen. Het geld wat ik hiermee bespaar wil ik aan het einde van de vastentijd geven aan de armen in Vietnam. Ook lees ik nu elke dag voor het slapen gaan de lezing van de dag.”

  1. Met wie doe je het buddyproject? Hoe bevalt dat?

Linda: “Ik doe het buddyproject samen met Gina. Het is leuk dat ik haar toevallig al ken en ze een goede vriendin van mij is. Door het project zijn we wel vaker met elkaar gaan bellen en dat is heel gezellig. Ik leer Gina beter kennen en dat vind ik leuk voor onze vriendschap.”

Giang: Ik doe het buddyproject samen met Linda haha . Aan het begin twijfelde ik of ik genoeg tijd zou hebben voor het buddyproject, maar ik ben toch blij dat ik er aan mee doe. Ik leer nu veel over hoe anderen naar het vasten kijken, maar ook over bepaalde onderwerpen uit het geloof! Heel toevallig ken ik Linda al en is dit een leuke mogelijkheid om haar nog beter als persoon te leren kennen. We hebben nu dan ook regelmatiger contact met elkaar.

  1. Hoe gaat het tot nu toe met je challenge?

Linda: Eigenlijk qua uitvoering niet zo heel goed. In het begin hield ik me er meer aan, maar nu ben ik al blij als het een keertje lukt. Maar nu ik dit weet, kan ik daar ook weer aan werken. Om daarvoor te kiezen.  

Giang: “De challenge gaat wel goed, vooral nu er eigenlijk ook niet zo veel gebeurd in mijn leven. Hierdoor wordt je minder snel afgeleid door allerlei dagelijkse zaken uit de samenleving. Wat soms nog wel fout gaat is het niet eten van vlees, vooral als ik bij mijn ouders ben. Dan vind ik het zonde om het vlees weg te gooien, dus eet ik het wel.”

Meer weten? Ga naar https://www.jongekerk.nl/nieuwsberichten/jongeren/houd-mij-vasten-buddyproject/

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord