Oh happy day

In deze veertigdagentijd wordt bij Omega de ‘muziekbingo’ gespeeld. Elke dag komt er een nummer voorbij waarin de betekenis van de veertigdagentijd kan worden geproefd. Vandaag is dat “Oh happy day” van Edwin Hawkins.

Dit liedje kennen we van de film Sister act. Een vrolijk liedje maar wel met een betekenis.

“Sister Act”, een komische film uit 1992, vertelt het verhaal van Deloris Van Cartier, een nachtclubzangeres gespeeld door Whoopi Goldberg, die gedwongen wordt om zich te verstoppen in een klooster nadat ze getuige is geweest van een moord. In het klooster vindt Deloris een onverwachte roeping en transformeert ze het kloosterkoor met haar eigentijdse muziekstijl.

 

“Oh Happy Day” is een van de meest memorabele nummers uit de film “Sister Act”. Met zijn aanstekelijke melodie en opzwepende ritme, dient het als een keerpunt in het verhaal, waar Deloris en haar medezusters het kloosterkoor nieuw leven inblazen met hun moderne benadering van religieuze muziek. Het lied symboliseert niet alleen de transformatie van het koor, maar ook de vreugde en verbondenheid die muziek kan brengen, zelfs in de meest onverwachte situaties.

 

Net zoals in “Sister Act” brengt “Oh Happy Day” in deze 40 dagen tijd een vergelijkbare boodschap van vreugde en verbroedering. 

Het herinnert ons eraan dat zelfs te midden van de soberheid van vasten, er ruimte is voor vreugde en hoop. Het lied nodigt uit tot een dieper begrip van de verlossing die Pasen belooft.

 

“Oh happy day,

When Jesus washed

Oh when he washed

He washed my sins away”

 

Goede Vrijdag als Happy day.

Want dat is het moment waarop Jezus onze zonde weg wastte.

Tijdens onze doop, elke keer als je biecht en elke zondag tijdens de eucharistie doet hij dat voor ons persoonlijk.

Pasen herinnert ons er dus aan dat het uiteindelijk een viering van nieuw leven en hernieuwde hoop is.

Geef een antwoord