Ga je mee?

Door: Stefan Turk 

SMO-13

Vanuit de Clara en Franciscus federatie uit het groene hart wordt de reis stap mee op (SMO) georganiseerd. Dit is een reis om met katholieke jongeren letterlijk stappen te zetten. We verblijven één weekend in een klooster en de reis brengt ons naar Villaroger, naar een herberg waar we de rest van de week vanuit vertrekken om wandelingen van +-12 km te maken. Dagelijkse is er een dagopening, sluiting, een dagelijkse mis en op de laatste wandeldag een mis in de buitenlucht in de bergen.

Deze reis biedt veel gezelligheid, verdieping in het geloof, bijzondere momenten en je wordt één met de natuur en de schepping.

Programma

Dit jaar zullen we anders dan andere jaren van  maandag tot woensdag (8 t/m 17 augustus) op stap gaan. De prijs zal uitkomen op ongeveer €700,-. We zijn weer met veel plezier begonnen aan de  voorbereidingen voor alweer de 13e editie van SMO. We hebben al een mooi huis in Frankrijk gevonden. Met het klooster en thema voor onze reis zijn we nog
druk bezig. Zodra we deze hebben laten we jullie dat natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Op de heenreis zullen we bij een klooster stoppen om daar de eerste twee dagen te verblijven. Hierna rijden we door naar ons huis, waar we een week zullen verblijven. Van daaruit zullen we elke dag een mooie en fysiek uitdagende wandeling in de bergen maken. Natuurlijk draait de reis niet enkel om de fysieke uitdaging, maar vooral om geloof. Daarom zal er elke
dag tijd zijn voor bezinning, een gezamenlijke  dagopening en -sluiting en een eucharistieviering.Hopelijk kunnen we de laatste dag de eucharistieviering in de bergen houden.

Mochten er mensen zijn die het interessant lijkt of iemand weten die het misschien wel leuk lijkt, dan kan je contact opnemen met de organisatie via: stapmeeop@gmail.com.

 

Geef een antwoord