I am a bitch

In deze veertigdagentijd wordt bij Omega de ‘muziekbingo’ gespeeld. Elke dag komt er een nummer voorbij waarin de betekenis van de veertigdagentijd kan worden geproefd. Vandaag is dat “I am a bitch” van Meredith Brooks.

Het lied “I’m a Bitch” van Meredith Brooks gaat over jezelf kennen en sterker worden. Ook al klinkt de titel misschien grof, het lied heeft eigenlijk een diepere betekenis. Vooral tijdens de katholieke 40-dagentijd, een periode waarin wij nadenken over ons geloof en leven, kan dit lied iets betekenen.

 

In het lied zingt Brooks over moeilijke momenten en gevoelens, dingen waar iedereen weleens mee te maken heeft, zeker tijdens de 40-dagentijd. Net zoals Jezus uit de Bijbel, die ook zijn eigen moeilijkheden had.

 

In het refrein van het lied zingt Brooks: “I’m a bitch, I’m a lover, I’m a child, I’m a mother”. Dat betekent eigenlijk dat we allemaal verschillende kanten hebben, en dat dat helemaal oké is.

 

“I’m a Bitch” kan ons helpen om te accepteren dat we niet perfect zijn. Het moedigt ons aan om na te denken over onszelf en hoe we kunnen groeien. Ook al lijkt het leven soms zwaar, het lied herinnert ons eraan dat we onze eigen kracht kunnen vinden.

 

Tijdens de 40-dagentijd denken we na over ons geloof en hoe we kunnen groeien als persoon. “I’m a Bitch” laat zien dat het belangrijk is om jezelf te kennen en te accepteren. Zo kunnen we sterker worden, zelfs als het moeilijk is.

Geef een antwoord