Parochie coronahulp

Om de ouderen van de parochie een warm hart toe te dragen in deze tijd zijn de jongeren van de Gerardus Majella Parochie in Utrecht bezig om kerstkaarten te schrijven en deze later persoonlijk rond te brengen als kerstactie.

Het begin

Het begon al in maart met een groepsapp die Parochie Coronahulp werd genoemd. De jongeren werden uitgenodigd om mee te helpen. Het idee was om ervoor te zorgen dat de kerk liet zien dat ze voor de ouderen klaar stonden juist in een spannende en moeilijke tijd van corona. Ouderen raken vaker geïsoleerd en kunnen daardoor gemakkelijker vereenzamen. In maart hebben we de oudere parochianen gebeld om te vragen hoe het gaat en om eventueel hulp aan te bieden. Maar het ging vooral om het bieden van een luisterend oor. Ook werden er kaartjes rond gebracht en tijdens de Paastijd felgroene tasjes met een misboekje, een kaarsje en een palmtakje. Zelf heb ik dit samen met twee vrienden op de fiets rondgebracht. Ik heb gemerkt dat de ouderen dit zeer waardeerden.

Kerstactie

Nu is het bijna het einde van het jaar en is er opnieuw een actie voor de ouderen georganiseerd. Dit keer een kaartenschrijfactie. Sommige jongeren hebben de kaarten meegebracht, anderen zijn nu bezig met schrijven of allebei. Naast de kerk is er een ruimte om in alle rust na te denken over een mooie hartverwarmende tekst aan de ouderen als kerstgroet van de broeders van sint Jan en de Gerardus Majella Parochie. Het is een mooie manier om stil te staan bij de kerstgedachte waarbij het gaat om het omzien naar de ander.

Er zijn zo ongeveer 5 velletjes met namen en adressen. Het schrijven kost wat tijd, maar het is het zeker waard. Het is nog even afwachten wanneer de kaarten klaar zijn en kunnen worden rondgebracht. Ook dit zal weer een mooi tochtje worden en op deze manier maak je contact met de ouderen van de kerk.

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord