The Missionary School: je geloof verdiepen en verspreiden

Door: Sasheeka Fernando

Het is (helaas) zover! In het weekend van 3 t/m 5 juli was het alweer tijd voor het laatste weekend van de eerste editie The Missionary School van het Bisdom Haarlem-Amsterdam (voor meer informatie hierover, zie: http://themissionaryschool.nl/).

Na 7 mooie weekenden, waarin de groep steeds hechter werd, was het tijd voor de afsluiting. Wij hebben het jaar feestelijk afgesloten met een heerlijk BBQ en spelletjes (als schot in de roos: boogschieten! Dit is een van de favoriete spelletjes geworden onder ons, ondanks alle blauwe plekken en de pijn). Vanaf nu gaan wij echt op pad en aan de slag binnen diverse parochies. Na de online pitches zijn de groepen in gesprek gegaan met verschillende parochies die interesse hebben getoond. Uiteindelijk mochten de groepen zelf de keuze maken tussen deze parochies, met wie zij de samenwerking aan willen gaan.

Op zaterdagavond 4 juli mochten wij de pitches houden voor de genodigden, met daarvoor een mooie Mis (gecelebreerd door Mgr. Hendriks, die speciaal voor ons tijd heeft gemaakt). Na de pitches mochten wij allen een certificaat in ontvangst nemen, terwijl wij één voor één persoonlijk werden toegesproken door één kernteamlid. Wat was het toch allemaal mooi! En wat is iedereen toch gegroeid in geloof, vriendschap en kennis. Ook kregen wij allemaal na afloop een mooi kruis, gezegend door de Bisschop, en de zegen en zending. Wij mogen nu echt als Missionarissen aan de slag!

Zelf doe ik met Carolien Hoogenboom het project “Experience Unconditional Love”. Wij gaan hierbij op straatmissie en zullen mensen aansporen om zich kwetsbaar te durven opstellen. Want.. Niemand is perfect, toch? Juist door het toegeven van fouten, kun je liefde toelaten. Zo ervaren wij in ieder geval het concept van sorry zeggen. En door bijvoorbeeld te biechten, kunnen wij Gods liefde ervaren.

Tijdens deze straatmissie willen wij mensen inspireren met onze eigen getuigenissen en hierna mensen uitnodigen voor een Avond van Barmhartigheid, waarbij zij de gelegenheid krijgen om met de gemeenschap en eventueel zelfs met een priester in gesprek te gaan. Op deze manier hopen wij dat mensen die niet geloven ook meer bekend raken met God en Zijn oneindige Liefde.

Wij zullen ons project uitvoeren in Heemskerk. Zijn jullie er benieuwd naar? Kom dan een kijkje nemen! Voor meer informatie: xpulove@hotmail.com

Het was voor mij echt een zegen om mee te mogen doen aan The Missionary School! Ik heb veel mogen leren, nieuwe waardevolle vriendschappen mogen opdoen, mijzelf meer leren kennen en een project mogen opzetten, waar ik binnenkort mee aan de slag kan. God is Goed!

Al met al was het een geweldig jaar en ik heb geen spijt dat ik mee heb gedaan. Ik zou mensen alleen maar aanmoedigen om mee te doen. Alles is inbegrepen: de H. Mis, Aanbidding, samen bidden, catechese, heerlijk eten en drinken, leuke mensen.. wat wil je nog meer? Het is zo gaaf!

Gods zegen!

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord