Weg zijn de dichte rijen

Vandaag is de muziekbingo gevallen op nummer 71. Het lied “Weg zijn de dichte rijen” van Michel van der Plas. Een lied over het lijden van Jezus Christus, vooral gezongen op Goede Vrijdag. Maar wat kunnen wij als Christenen in deze veertigdagentijd leren van dit lied?

Door: Seth van Rossum

Het lied “Weg zijn de dichte rijen” is een gezang wat in de kerk gezongen kan worden in de Goede Week. Het lied beschrijft het lijden van Jezus in de week voor zijn kruisiging. Waarin Jezus weet dat velen van zijn volgelingen hem zullen verlaten in het uur van zijn dood. Het lied zet ook aan het denken. In het derde couplet wordt bijvoorbeeld geschreven “,wie wil er met Hem lijden in liefde tot de dood?”

Deze zin kan ons als Christenen goed aan het denken zetten over wat wij bereid zijn op te geven voor de Heer. Laat dit nu ook net samenvallen met wat we doen in de veertigdagentijd, dingen opgeven om Jezus echt te leren kennen. Zo kunnen we, mochten we dit lied zingen tijdens dienst van Goede Vrijdag, herinneren wat we deze veertigdagentijd op hebben gegeven om Jezus te leren kennen. Dit kan op vandaag dan ook als leidraad dienen om hier, van tevoren eens over na te denken.

Afbeelding: de apostelen vluchten als Jezus wordt gearresteerd.

Via: https://www.itemissaest.org/resources/daily-reflections/5895-july-6-2022-really-jesus

Geef een antwoord