De redactie

De redactie bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers. Hier stellen de redactieleden zich voor. 

Hoi, mijn naam is Linda en ik woon in Utrecht. Ik ben hoofdredactrice van Omega Magazine. Samen met de redactie denk ik na over de inhoud van het blad , over welke thema’s en artikelen we gaan schrijven. Daarnaast teken ik ook de Jezus! Cartoons en schrijf ik mee.

 Ik vind het heel leuk om mee te doen met Omega en hoop ik een bijdrage te mogen leveren aan… eigenlijk de hele mensheid. Het maakt niet uit of je katholiek bent of iets anders, uiteindelijk willen we allemaal gelukkig zijn.

Het mooiste van Omega vind ik de ontmoetingen met mensen. Met zowel de redactieleden als de mensen die je tegenkomt voor een interview of met wie je op een andere manier samenwerkt. Daarnaast is het leuk om bezig te zijn met creatieve ideeën.

 

Hoi allemaal ik ben Chiara. Ik ben 13 jaar oud en ik woon in Huizen.  Ik zit op het Erfgooiers College. Ik doe Mavo en zit in het eerste leerjaar.  Ik schrijf denk ik al ongeveer vanaf eind november 2020 voor Omega mMagazine.

Naast het schrijven voor Omega magazine heb ik ook andere hobby’s zoals foto’s maken. Hoe ik begon om te gaan schrijven voor Omega magazine ging zo: 

Op een zondag was ik misdienaar en Linda ook. Ik vond het altijd leuk hoe ze hierover praatte en na het gesprek vroeg Linda of ik ook wilde schrijven. En zo schreef ik mijn eerste artikel nu zijn dat er nu al wel wat meer.

Ik hoop dat ik nog heel veel mag schrijven voor Omega Magazine.

       

 

“Hallo allemaal, mijn naam is Laura en ik ben geboren en getogen in het mooie oosten van ons land. Momenteel ben ik orthopedagoog in opleiding en ik hoop na mijn master aan de slag te kunnen gaan als orthopedagoog in de jeugdzorg. Je maakt mij altijd gelukkig met een goed boek, een lekkere kop thee en chocolade. Maar leuke dingen doen met mijn vriendinnen maakt mij ook altijd blij. Sinds eind 2019 schrijf ik met veel plezier artikelen voor Omega. Daarnaast blog en schrijf ik voor Omega over één van de leukste onderwerpen ter wereld: de liefde! “
” Hallo! Mijn naam is Clemens, en ik ben priesterstudent voor het bisdom Roermond (provincie Limburg). Op het moment ben ik bezig met een stage waarin ik help in de parochie: ik ben aanwezig bij de liturgie, ik help bij catecheses op de basisschool, en ik bezoek mensen in de parochie. Verder houd ik wel van een goede film of een gezellige avond met vrienden. In de Omega schrijf ik de column ‘Uit de Bijbel’. Dit is eigenlijk een kleine preek over het thema van die editie, altijd gekoppeld aan teksten uit de Bijbel. Ik hoop zo een beetje aan mensen te laten zien wat voor moois er allemaal in de Bijbel staat. Daarnaast vraagt onze cheffin Linda me soms om wat andere stukjes te schrijven of interviews te houden.”
“Mijn naam is Manouk en woon in het oosten van het land. Sinds een paar jaar ben ik actief voor het tijdschrift Omega, de ene keer wat meer dan de andere keer. Zo heb ik artikelen geschreven voor Omega, foto’s gemaakt voor in het tijdschrift en post ik zo nu en dan wat op de Facebooksite. Mijn christelijke geloof is iets wat ik van kinds af aan al heb meegekregen en waar ik trots op ben. Het geloof geeft namelijk veel antwoorden op vraagstukken in het leven als ‘is er leven na de dood’ en ‘hoe gaan we met elkaar om.” 

 

Daan – Wie ben ik? Een religieuze bioloog verwonderd over het leven, vooral het mensenleven. Mijn promotieonderzoek ging over cholesterol en wiskunde. Ik heb nog steeds een passie voor een gezond menselijk hart, zowel biologisch, sociaal als geestelijk. Ik wil mensen graag helpen hun eigen hart te leren kennen, en zo de weg naar integrale persoonlijke gezondheid en groei te vinden via verhalen, poëzie en non-fictie. Mijn internationale schrijversnaam is Daniel Bernardus, en onder die naam heb ik ook een website: www.danielbernardus.com .
Verder geef ik les op Amsterdam University College en draag ik bij aan Leidenhoven College, een academisch huis voor studenten en docenten met katholieke achtergrond in Amsterdam. Bij Omega ben ik de huisdichter, en die rol vind ik erg leuk!Waar ik het meest van geniet is samen met mensen in een ontspannen sfeer reflecteren op grote levensvragen. Daar helpt Omega vaak ook mee! Veel leesplezier!

 

Daniël  is drie jaar geleden (2017) toegetreden tot de katholieke kerk en onlangs afgestudeerd in masters Filosofie en Geschiedenis. Momenteel houdt hij zich o.a. bezig met journalistieke werkzaamheden.

 

Hoi allemaal, ik ben Maartje, 27 jaren jong en ik woon in Amsterdam. Sinds een aantal jaar (wanneer ik echt begonnen ben, weet ik niet meer…) schrijf ik voor de OMEGA en doe ik ook de eindredactie. Als ik zelf schrijf, gaat mijn voorkeur uit naar de luchtigere artikelen. Ik schrijf vaak de quizzen en heb ooit ook een verhalenreeks geschreven. Gelukkig is de Omega erg divers en kan elke lezer of schrijver wel iets vinden wat bij hem past. Onze nieuwe website is daar een mooi voorbeeld van!