Begin februari: Wat deden die witte schermen daar?

 Weer een nieuwe maand en nog steeds de lockdown en avondklok. Mensen die zich nog steeds vervelen binnen en veel online zijn. En toch wel ergens onrust.

Afgelopen weekend in Utrecht stonden en opeens witte schermen bij de flat in de ochtend, vlakbij het aangrenzende park. In de groepsapp van de buurt kwam er al snel veel verontrustende speculaties. Er zou mogelijk iemand vermoord zijn omdat witte schermen bij een plaats delict voor zouden kunnen komen.

Maar nee, dat was het gelukkig niet. Wel bleek het nodig te zijn omdat er mogelijk rellen in het park zouden plaats vinden. Een paar ‘oproerkraaiers’ hadden op Facebook berichten geplaatst om elkaar in het park te treffen en aan de slag te gaan met rotzooi schoppen.

Gelukkig is er niets gebeurd, want de politie werd volop ingezet om de boel in de gaten te houden.

Maar wat is dat toch die rellen die de afgelopen tijd plaats vonden? Het hele leven is veranderd nu iedereen binnen zit. Mensen worden gedwongen tot die (zelf)reflectie die ze altijd maar wilden vermijden. Daar is nu de tijd ten minste voor.

Waar moet je dan over reflecteren?  Misschien over waarom dit allemaal gebeurt. De drukte van het leven werd abrupt vertraagd en zelfs gestopt. Maar dat zou niet voor niets zijn geweest. Nu is het de tijd om te denken over het denken. Want het denken heeft geleid tot de drukte en nu moeten we weer terug van die drukte, blijkbaar.

Wat denk jij?

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord