Dag 20: ‘Tropical Lemongrass’

Door: Chiara

Deze advent doen leden van de redactie mee met de ’theezakjes adventskalender challenge’. Elke dag tot kerst wordt er een theezakje uit het doosje getrokken. De naam van de smaak van het theezakje dient als inspiratie om over kerst te praten. Vandaag de smaak ‘Tropical Lemongrass’. 

Tropical lemongrass

 

Tja wat moet ik er mee?

In een artikel over ethische olieën vond ik het volgende.

“Lemongrass verfrist en is een echte oppepper door zijn kruidige citroenaroma. Het verdrijft lusteloosheid en moedeloosheid en versterkt als men zich zwak voelt. Lemongrass draagt bij aan een optimistische sfeer.” 

 

 

Als ik dit plaats naast Advent en Kerst vind ik best wel overeenkomsten.

 

Als ik denk aan hoe en waarom Jezus naar ons toe komt geeft mij dat best een oppepper.

 

Het naar Kerst toeleven helpt om de moedeloosheid over de toestand in de wereld te verdrijven.

Of in ieder geval iets te verminderen.

 

De komst van dat Kindje en de wetenschap wat dat Kindje allemaal voor ons overheeft.

Maakt dat wij, vol vertrouwen kunnen kijken naar een toekomst waarin we allemaal in vrede kunnen leven.

Geef een antwoord