Come Back Home

In deze veertigdagentijd wordt bij Omega de ‘muziekbingo’ gespeeld. Elke dag komt er een nummer voorbij waarin de betekenis van de veertigdagentijd kan worden geproefd. Vandaag is dat “Come Back Home” van 2NE1.

Vandaag viel de muziekbingo op nummer 65: het nummer Come Back Home van 2NE1. Het liedje is een K-pop nummer. Een muziekgenre dat een laatste jaren veel aan populariteit wint in Nederland en andere delen van de westerse wereld. Het heeft een gedeelde Engelse en Koreaanse songtekst.

Het liedje heeft een interessante songtekst waarvan we ook zeker vanuit christelijk perspectief een les kunnen trekken. De tekst beschrijft namelijk twee gevoelens. Enerzijds het gevoel van liefde dat iemand de ander niet alleen kan laten, vanuit liefde en overtuiging. Anderzijds het gevoel dat de ander hem of haar niet alleen mag laten, een soort recht op het samenzijn of hulp wanneer dat uitkomt.

Het is interessant om met deze blik te kijken naar onze relatie met God. Enerzijds houdt God van ons, onvoorwaardelijk. Daar hoeven we gelukkig niets voor te doen. Anderzijds betekent dit niet dat God ons iets schuldig is. Zo is het wijs om in deze Goede Week na te denken over onze relatie met God. Zijn wij ons bewust van het feit dat hij ons onvoorwaardelijk lief heeft? En zijn we ons bewust dat God geen pinautomaat is waarmee me naar toe kunnen met onze problemen om oplossingen “op te nemen”. Het is een relatie waarmee God ons bijstaat in voor- en tegenspoed. En ons leven wordt met God niet perse pijnloos en altijd geweldig, maar in de Goede Week laat God de Zoon zien dat hij tot het uiterste gaat voor ons mensen. Laten we dit meenemen in de rest van de goede week.

Geef een antwoord