Sorry seems to be the hardest word

Elton John zingt hier over een relatie die op de klippen lijkt te zijn gelopen. Het is over, maar wat kan hij nog doen, of zeggen om het goed te maken? Sorry zeggen misschien.. maar het lijkt het aller moeilijkste woord om te zeggen…

Door: Sarah Mijhad

Hoe sta jij in deze Veertigdagentijd, een tijd van bekering en verzoening met God? Is het moeilijk ‘sorry’ zeggen tegen God, voor de keren dat je te weinig tijd aan hem besteedde? Of heb je misschien een conflict met iemand en heb je nog geen sorry gezegd?

Wat houd je tegen? Waarom zijn de woorden “het spijt me” in sommige situaties zo moeilijk om te zeggen? Zijn we te trots? Zien we onze eigen fouten niet in? Willen we de ander bewust pijn doen door geen excuses aan te bieden? Koesteren we onze wrok?

De vragen die Elton John stelt in het eerste couplet.. deze vragen zijn heel goede vragen om aan een ander persoon te stellen.

Maar hoe zal het klinken als je ze aan Jezus stelt? Wat zal Jezus antwoorden?

“Jesus, what i got to do to make you love me?”

Nothing! Jesus says I already love you from the beginning.

“Jesus, what i got to do to make you care?”

Nothing! Jesus says I already care about you!

“What I got to do to make you want me?”

Nothing! Jesus says You are wanted, thats why i created you. The world is more beautiful with you in it.

Jezus houdt zo oneindig veel van ons. We hoeven niks te doen om zijn liefde te verdienen. Hij houdt van ons om wie wij zijn en hij hoopt dat wij ook van hem zullen houden. Door vergeving te vragen aan God, verdiepen we onze relatie met Jezus.

Elton John blijft achter met de vraag of hij wel vergeven zal worden. Hij twijfelt wat hij moet doen en sorry zeggen is maar moeilijk. Maar Jezus is zo veel groter dan wij. Als we met oprechte berouw naar Jezus komen, vergeeft hij ons. We mogen 70×70 maal opnieuw beginnen. Zijn wij daar ook toe in staat? Kan jij iemand zo vaak vergeven? Kan jij jezelf vergeven?

Als het antwoord ja is, dan is het geen verdrietige situatie meer zoals in het liedje. Waar vergeving is, is Liefde en dat maakt alles zo veel mooier.

Geef een antwoord