Beer op bezoek #1

Wat doet een katholieke puber door de week? Dat was Flip de beer benieuwd naar. Om dat te kunnen beantwoorden gaat Flip logeren bij Katholieke Jongeren. Flips eerste logeeradres is bij Chiara. Chiara is 15 (Bijna 16) en zit in de 4e van de mavo.

 

Na een periode wachten en enthousiast gemaakt te worden door Linda (hoofdredactrice) was het eindelijk zover! Flip de beer kwam bij me logeren. Zelf dacht ik gewoon aan zo’n klein beertje dat je in groep 1/2 ook hebt, maar toen ik Flip in mijn handen gedrukt kreeg schrok ik! Het was bijna een menselijke lengte beer! Met veel moeite propte ik hem terug in de tas en ging ik nadenken wat ik er mee kon doen.

 

Nu hoeven jullie natuurlijk niet alle minuten van Flips logeerpartij te weten maar wel wat mijn leukste activiteit was met Beer! Daar hoef ik niet over na te denken. Ik was alleen met mijn moeder thuis en na het avond eten gingen we film kijken. Lekker op de bank onder een dekentje. Samen met Flip! Dat was leuk. 

 

Toen ik Flip kreeg, was ik in de kerk. De Sint Jansbasiliek in Laren. Zelf vind ik die kerk 1 van de mooiste kerken, maar wat vond Flip ervan? Flip vond het indrukwekkend groot en mooi. Flip vond het grote orgel ook prachtig. Zelf ben ik al ongeveer 8 jaar Misdienaar in deze kerk. Als Misdienaar help je de pastoor bij de Heilige Mis.

Voor mij zijn er dingen die normaal zijn wat voor een niet-katholiek minder normaal is. Bidden voor het eten bijvoorbeeld of een gebedje voor het slapen gaan. Veel mensen  slapen op zondag uit of sporten maar dan ga ik naar de kerk. 

 

14 februari was het Aswoensdag. Tijdens die mis krijg je een askruisje. Ik kwam terug en Flip vroeg wat dat op mijn hoofd was. Toen vertelde ik dit: Op Aswoensdag begint de 40 dagentijd dat is de tijd van vasten en bezinning. Als je bij deze mis aanwezig bent krijg je een kruisje met as als teken dat je een tijd van bezinning, bekering en boete ingaat. 

 

Zelf heb ik tijdens deze logeerpartij iets geleerd namelijk dat het moeilijk is iets terug te geven als je er dol op bent geworden. Daardoor heb ik Flip nu al 2 maanden, terwijl ik hem eigenlijk na 4 dagen terug moest geven. Flip heeft ook wat geleerd, namelijk hoe je in 80 dagen de wereld over kan reizen. Want dat was de film die we hadden gekeken!

 

Al met al is deze logeerpartij heel gezellig en als Flip ooit wegkomt bij mij hoop ik dat hij een nieuwe fijne logeeradres krijgt.

 

Chiara 

Geef een antwoord