The Missionary School: weekend 5

Door: Gerbrich 

Halverwege de vastentijd hadden we ons vijfde weekend van The Missionary School. Het weekend was flink ingekort en we hadden een alternatief programma ten opzichte van het oorspronkelijke plan.

We hadden op vrijdagavond via Zoom een lezing over relationeel jongerenwerk. Aan het eind van de avond hebben we nog wat gekletst met elkaar, maar de meeste mensen waren moe en we zijn op tijd naar bed gegaan.

Zaterdagochtend hadden we vrij, zaterdagmiddag hadden we een programma in Amsterdam. We begonnen om 12:30 in de Nicolaasbasiliek met de mis. Daarna gingen we in onze projectgroepjes uiteen om de verschillende projecten ten uitvoer te brengen en tegelijk in contact te treden met mensen en hun te vragen naar hun mening over ons project. Voor ons project was het de bedoeling dat we op het plein voor de Vredeskerk zouden gaan zitten breien, maar het weer werkte niet echt mee. Het was windkracht 6 en toen we uit de kerk kwamen hebben we eerst een poos staan schuilen. Het hagelde flink.

Toen de hagelbui voorbij was zijn we allemaal naar onze locaties gereisd. Wij hebben de Vredeskerk bezocht en een paar mensen geïnterviewd. Daarna zijn we naar het huis gegaan van de begeleider die met ons meegegaan was. Zij woont om de hoek van de kerk. Daar hebben we zitten praten, een beetje gebreid en onze pitch redelijk uitgewerkt.

Het weekend ervoor waren we met ons groepje bij elkaar gekomen in Haarlem om onze pitch uit te werken, toen hebben we er een beetje tijd in kunnen steken. Nu had deze begeleider een leuk idee aan de hand van één van de interviews, en nu weten we wat we gaan doen.

Terwijl wij zo zaten te praten en brainstormen werden we gebeld door het groepje dat naar de Sint Barbarabegraafplaats gegaan was. Zij gingen terug omdat ze halfbevroren waren en vroegen of wij ook terug wilden komen. Dat hebben we toen gedaan.

Nadat we opgewarmd waren hebben we de vespers gevierd in de Nicolaasbasiliek en hebben we het weekend afgesloten met een patatje op het station.

Op zondag waren we vrij.

De volgende keer is eind april/begin mei, dan gaan we onder andere onze pitches opnemen. Op 11 mei worden de pitches uitgezonden via Kathedraal TV. Als de planning niet verder verandert.

Heb je interesse in The Missionary School, wil je wellicht meedoen aan een volgende editie? Kijk op www.themissionaryschool.nl en/of stel vragen via app of belcontact via 06-23436049.

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord