Chiara interviewt haar ouders

Door: Chiara

Hoi ik ben Chiara Ik ben 12 jaar oud en zit in de eerste van de mavo. Ik heb laatst vier vrienden geïnterviewd over corona. Nu heb ik ook mijn ouders een aantal vragen gesteld over hoe zij deze tijd van Corona ervaren.

Hoe is het leven met corona?

Mama: Pittig, we zitten met z’n allen in huis en zitten daardoor erg op elkaars lip. Dat levert wel stress op.  Het begin van corona viel nog wel mee. In de zomer konden we gelukkig nog wel op vakantie. Maar nu duurt het allemaal wel erg lang.

Papa: Met wat kleine aanpassingen goed te doen. Je kan gewoon tv kijken je hebt eten, geen oorlog geen hongersnood dus goed de doen.

Wat doe je om verveling tegen te gaan? Of in ieder geval niet het gevoel te krijgen dat de muren op je af komen?  

Mama: Ik ga drie keer per week met de fiets boodschappen doen. En ik wandel ’s avonds een uurtje. Verder was ik altijd al de hele dag thuis dus wat dat betreft maakt het niet zo veel uit

Papa: Heel veel wandelen. Eigenlijk wel zo’n 3x per dag. Voor mijn werk, in de lunchpauze en s avonds nog een rondje met je moeder.

Wat vind je tot nu toe van februari?   

Mama: Februari gaat gewoon zijn gangetje, gelukkig wordt er nu ingeënt, en zijn de basisscholen weer open… allemaal dingen die wijzen op een langzame terugkeer naar normaal.

Papa: Gewoon goed. Een mooie wintermaand.

Wat zijn lichtpuntjes in deze tijd? 

Mama: Het feit dat we elke zondag nog naar de Heilige mis kunnen. Ook is er nog niemand in onze familie ziek geworden.

Papa: Dat mensen tot bezinning komen. En een pas op de plaats.

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord