Let it be

In deze veertigdagentijd wordt bij Omega de ‘muziekbingo’ gespeeld. Elke dag komt er een nummer voorbij waarin de betekenis van de veertigdagentijd kan worden geproefd. Vandaag is dat “Let it be” van The Beatles.

“Let It Be” van The Beatles is een lied geschreven door Paul McCartney dat een boodschap van hoop, troost en acceptatie overbrengt. Hoewel het lied zelf geen religieus lied is, kan je het associëren met  de Veertigdagentijd voor Pasen.

 

Tijdens deze periode worden we aangemoedigd om ons te concentreren op spirituele groei, zelfreflectie en het overwinnen van obstakels. 

 

In “Let It Be” kunnen we elementen zien waar de thema’s van de 40- dagentijd  in weerklinken. Bijvoorbeeld, de zinsnede “When I find myself in times of trouble, Mother Mary comes to me, speaking words of wisdom, let it be” kan worden geïnterpreteerd als een moment van spirituele begeleiding en troost, vergelijkbaar met hoe gelovigen hopen op goddelijke leiding en steun tijdens de vastentijd.

 

Daarnaast kunnen de woorden “Let it be” geïnterpreteerd worden als een oproep tot acceptatie van de situaties waarin we ons bevinden, vergelijkbaar met het idee van overgave aan God en het aanvaarden van zijn wil tijdens de vastentijd.

 

Hoewel “Let It Be” dus niet speciaal verbonden is met religie, kunnen de thema’s van hoop, troost en acceptatie samenvallen met de spirituele reis die gelovigen tijdens de katholieke 40 dagen tijd doormaken.

Geef een antwoord