Podcast: Wat is waarheid?

Wat is waarheid? In deze nieuwe podcast van Canyons and Stars, in de serie “Mens Zijn Anno Nu” verkennen David, Teun en Daan deze vraag:? Dit is een vraag die Daan in zijn jeugd veel heeft beziggehouden. Kan je over deze actuele vraag iets zinnigs zeggen vanuit de katholieke filosofische en theologische traditie? Ontdek het hier!

Door: Omega redactie

Voor veel mensen tegenwoordig is wetenschap de bron bij uitstek van “objectieve” waarheid. Alles wat daarbuiten ligt is al snel “subjectief” en dus een waarheid die misschien voor iemand alleen kan gelden, maar die moeilijk gedeeld kan worden. Waar blijft geloof dan bijvoorbeeld?

Dit is een trailer van de podcast

De hele podcast over de vraag: “Wat is waarheid?”  is te beluisteren via verschillende podcastkanalen die hier te vinden zijn (klik hier!).

Vragen

In deze podcast bespreken David, Teun en Daan de volgende vragen:

  1. Hoe denken mensen tegenwoordig over waarheid?
  2. Zijn er andere vormen van waarheid naast “objectief” en “subjectief”?
  3. Wat voor vorm van waarheid is belangrijk voor het geloof?
  4. Moet religieuze waarheid altijd ‘fanatiek’ en daarom ‘gevaarlijk’ zijn?

Door dit gesprek zul je een fris perspectief krijgen op de manier waarop tegenwoordig over waarheid wordt gedacht. En het stelt je voor de vraag: is waarheid misschien te vinden in meer domeinen van het leven dan je dacht? En zo ja, hoe kunnen we daar goed mee om gaan?

De hele podcast is ook op youtube te beluisteren:

Vragen voor volgende podcasts?

Als je vragen hebt waarvan je wilt dat ze in de podcast worden besproken, stuur dan een mailtje naar canyonsandstars <at> gmail.com. Geef ook even aan of je het leuk vindt om zelf mee te praten in de podcast of liever niet.

Geef een antwoord