Chiara vertelt over haar vakantie

Voor sommigen is de vakantie net voorbij en voor anderen lijkt de vakantie alweer een eeuwigheid geleden. We hopen natuurlijk dat iedereen een prettige vakantie heeft gehad. Hieronder vertelt redacteur Chiara jullie hoe haar vakantie is geweest.

Hallo allemaal mijn naam is Chiara ik ben 13 jaar oud en na de zomervakantie zit ik in de 2e van MAVO. Deze vakantie ben ik zoals altijd naar Italië geweest. Mijn opa is Italiaans dus ik heb daar familie waar ik altijd heen ga. Het dorpje waar we altijd heen gaan heet Grassano, dat ligt in de regio Basilicata in het zuiden van Italië.

Door corona konden we minder doen maar we hebben wel gewoon leuke dingen gedaan zoals naar het strand en een stadje bezocht. We gingen naar Maratea. Daar zijn wel 44 kerkjes/kapelletjes en het één na grootste Christusbeeld. Ik ben helemaal op de top geweest bij het beeld. Dat was best wel spannend omdat het super hoog was maar je had wel een mooi uitzicht over alles. 

Natuurlijk vraag je je altijd af aan het einde van de vakantie wat je het leukst vond. Van de vakantie zelf vind ik altijd elke dag super leuk omdat je weer andere dingen doet. Maar ik vond Maratea en het strand wel 2 van de leukste dingen. Meestal ga je op vakantie om uit te rusten en dat is wel gelukt bij mij. Het is natuurlijk wel vermoeiend zo’n vakantie want je gaat andere tijdstippen naar bed en opstaan dus dat is wel vermoeiend als je dan weer terug komt in Nederland.

Maar aan alles zit ook een einde en ik ga bijna weer naar school. Natuurlijk wil je wel dat zo’n vakantie niet ophoudt want de tijd gaat gewoon super snel omdat het meestal super leuk is. Maar nu heb je weer wat om te verheugen. Namelijk de volgende vakanties!

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord