Dag 16: ‘winter wonderland’

Deze advent doen leden van de redactie mee met de ’theezakjes adventskalender challenge’. Elke dag tot kerst wordt er een theezakje uit het doosje getrokken. De naam van de smaak van het theezakje dient als inspiratie om over kerst te praten. Vandaag de smaak ‘winter wonderland’. 

 

In de eerste maanden van 2009 was ik in Nebraska voor studie. Nebraska ligt in het midden van de Verenigde Staten, en je merkt dat het niet aan zee ligt: in de winter kan de temperatuur behoorlijk dalen. Wel heb je er minder last van, omdat de lucht relatief droog is en de kou dus minder in je huid trekt.

Hoe dan ook was Nebraska zeker in januari een echt ‘winter wonderland’, met regelmatig een dik pak sneeuw. Iemand liet me zien dat je een snow angel kon maken, door gewoon achterover te vallen en met je armen te wapperen. De eerste keer was het best eng om mezelf te laten vallen, maar het wonder geschiedde: de sneeuw lag zo hoog opgestapeld dat de val geen pijn deed!

Het is niet altijd verstandig om jezelf zomaar te laten vallen. Aan het begin van zijn optreden werd Jezus door de duivel aangespoord om zich van de tempel te laten vallen, want er staat geschreven dat God de engelen zal sturen om de gelovige te dragen, zodat die zich niet aan een steen zal stoten. Maar Jezus gaat daar niet op in, want er staat ook dat je God niet op de proef moet stellen.

Vaak moet je kiezen: ben ik hier voorzichtig en blijf ik rechtop staan, of heb ik vertrouwen en laat ik me vallen? Wat de juiste keuze is, is niet precies van tevoren vast te stellen. Maar al is de sneeuw van 2009 nu wel gesmolten, ik denk nog met plezier terug aan mijn snow angel.

Geef een antwoord