Dag 18: ‘Winter warmer’

Deze advent doen leden van de redactie mee met de ’theezakjes adventskalender challenge’. Elke dag tot kerst wordt er een theezakje uit het doosje getrokken. De naam van de smaak van het theezakje dient als inspiratie om over kerst te praten. Vandaag de smaak ‘winter warmer’. 

 

Onlangs was ik op een kerstmarkt en kon ik niet de gelegenheid laten voorbijgaan om van een glas glühwein te genieten. Voor degenen die het niet kennen: glühwein is verwarmde rode wijn met kruiden, en letterlijk betekent het ‘gloeiwijn’. Ik weet niet wie het heeft bedacht, maar die persoon heeft een goed idee gehad.

Sowieso is het fijn om in de winter iets te eten of te drinken waar je warm van wordt. Bij een schaatsbaan wordt er meestal veel warme chocomel verkocht. Frisse lucht, winterkou en warme drank vormen een prettige combinatie.

In Genesis 8-9 wordt verteld dat God zich na de zondvloed voorneemt om de aarde niet meer te vernietigen. Het bekendste onderdeel van het verhaal is dat God zijn ‘boog’ in de wolken hangt: de regenboog. Maar ook zegt God: ‘Zolang de aarde bestaat, zal er een tijd zijn om te zaaien en een tijd om te oogsten, zal er koude zijn en hitte, zomer en winter, dag en nacht – nooit komt daar een einde aan.’

Als er dan toch koude dagen moeten zijn, is het goed om daar een ‘winter warmer’ bij te hebben. En laten we niet vergeten dat Kerst wordt gevierd als de tijden keren, en de dagen ongemerkt steeds een beetje langer worden, op weg naar een warmer seizoen.

Geef een antwoord