Dagboek van een Kerkmeisje #11

Door: Maartje

Er waren inmiddels enkele maanden verstreken en Romeo en Julia was inmiddels uitgebreid ingestudeerd. Nick en Julia hadden als hoofdrolspelers nog diverse malen samen geoefend en Julia had de kritiek van haar vader (“Je bent nog te jong voor zo’n volwassen rol”) getrotseerd. Kortom, ze waren klaar voor de uitvoering… op Valentijnsdag. Het “oefenen” voor Romeo en Julia was ook al een aantal keer uitgelopen op een gezellige lunch in een café, een wandeling in het bos en een picknick in het park op een zeldzame warme winterdag. Julia had echter nog steeds de woorden van haar vader “geen vriend voor je 25ste” vers in haar hoofd zitten. Hoe moet dit aflopen?

Vrijdag 11 februari

Het was eindelijk tijd voor de generale repetitie. De kostuums waren gemaakt door een naaiproject in 4HAVO en met name de jurken voor de vrouwen waren erg mooi geworden. De pakken voor de mannen waren helaas iets minder goed gelukt waardoor de dramadocent last minute nog op jacht moest naar iets geschikts en uiteindelijk thuiskwam met een paar mooi uitgevallen carnavalsoutfits in 16de- eeuwse stijl. Net toen de generale repetitie op beginnen stond, bleken ineens Britt en haar vriendinnen, gestoken in shirts met Nicks instagramprofielfoto in de zaal te zitten. Dit leidde tot grote hilariteit bij Caro: “Juul, je gaat niet geloven wat Britt nu heeft gedaan… Echt die is dieper dan het dieptepunt gezakt.”. Julia, volledig gefocust en in haar eigen wereld, kijkt verbaasd op.. “Huh, wat dan?”. “Die meiden zitten met Nick-shirts in de zaal”.

Nick, die nog ergens in de school liep, had niks in de gaten. Tot hij het podium opliep voor de eerste akte. Zelfs hij, met al zijn kalmte, kwam niet meer bij van het lachen. “Zeg meiden, ik zie mijn hoofd niet zo graag dat ik het wil zien terwijl ik aan het optreden ben. En jullie krijgen mijn handtekening ook niet, want zo beroemd ben ik helaas niet.”. Britt en de meiden dropen teleurgesteld af en de generale repetitie kon nu echt beginnen. De generale repetitie verliep gelukkig prima, maar meneer de Graaff stelde wel voor dat de twee hoofdrolspelers zondagmiddag nogmaals zouden komen om te oefenen.

Julia voelde de bui al hangen dat dit een interessante discussie thuis zou opleveren. “Julia, je kan de Bijbelschool echt niet missen. Je moet nog genoeg leren over het geloof en bovendien betalen je ouders er aardig veel geld voor.” Na wat op en neer gediscussieer en een telefoontje met de pastoor kwamen ze gelukkig overeen dat Julia de stof van de zondagsschool kon inhalen door een kort opstel te schrijven.

Zondag 13 februari

Nick en Julia waren beiden stipt op tijd op school voor de laatste repetitie. Een aantal belangrijke scènes zoals de balkonscène werden nog extra doorgenomen, maar meneer de Graaff was al snel tevreden. Dat betekende dat Nick en Julia nog een hoop tijd overhielden om samen iets leuks te gaan doen. Dus al snel besloten ze naar de plaatselijke schaatsbaan te gaan.

Toen ze daar aankwamen, bleek het daar gelukkig heel rustig te zijn. Het hele dorp was uitgelopen voor het valentijnsoptreden van een bekende zanger, waar zowel Julia als Nick totaal niks mee hadden. Ze hadden dus volop de ruimte om al hun tricks en moves op de schaatsen aan elkaar te laten zien. Met name Nick bleek ineens een onontdekt talent te hebben voor ijsdansen en Julia stelde voor dat hij volgend jaar maar moest gaan meedoen aan ‘Dancing on Ice’. Nick vond dit helemaal geen goed plan: “Stel je voor dat ik dan beroemd word, dan moet ik Britt dadelijk toch nog een handtekening gaan geven. Dus nee, bedankt.”

Uiteraard konden ook Nick en Julia niet om het thema Valentijn heen. “Zeg Juul, verwacht jij morgen nog een roos van een geheime aanbidder?” “Uhm, nee, voor zover ik weet niet. En daar ben ik eigenlijk wel blij mee, want mijn kamer is blauw en die zuurstokroze valentijnskaarten vloeken daar enorm bij”. Nick moest lachen om haar spontane opmerking: “Ja, je hebt helemaal gelijk… En vergeet die parfumwalm aan de kaarten niet.. Niet te doen, dus ik hang ze meestal maar in de schuur.” In Nick zijn hoofd vormde zich echter al snel een plannetje, en hij was van plan ’s avonds nog even snel naar de winkel te gaan voor een blauwe Valentijnskaart.

Wat is het plan van Nick? Wordt Julia toch nog overvallen met een leuke verrassing op de dag van de liefde? Lees het in het volgende deel!

 

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord