Dagboek van een Kerkmeisje #14

In ons vorige deel heb je kunnen lezen hoe Julia net werd gered door haar vriendinnen. Hoe zal het verder gaan met Julia? Zal ze haar ouders een keer wat over Nick kunnen vertellen?

Vrijdag 18 februari

Julia werd wakker van een zacht klopje op haar deur. Vrij snel daarna stak haar moeder haar hoofd om de deur. “Goeiemorgen meisje, wakker?”. Julia maakte een soort grommend geluid om te laten weten dat ze wakker was. Haar moeder lachte, “dat zie ik maar als een ja. Ik wilde vandaag even met Bruno in de auto stappen om in het bos een stuk verderop een lange wandeling te gaan maken. Aangezien je vandaag vrij bent met die studiedag, dacht ik misschien wil je wel mee?”. “Oh ja, dat lijkt me wel leuk. Hoe laat wil je weg?”. “Ik dacht met een half uurtje als dat lukt? Maar iets later is ook prima. Ik heb verder vandaag toch geen afspraken ofzo staan”. Julia keek op haar wekker. “Ik ga mijn best doen, dat zou moeten lukken”. Ze stapte meteen haar bed uit en maakte haastte zich om te zorgen dat ze op tijd klaar was. Een half uur later zat ze met haar moeder in de auto op weg naar het bos, waar ze een uur later begonnen aan een flinke wandeling.

“Zo, hoe is het leven van mijn dochter?”, vroeg haar moeder na ongeveer een kwartiertje in stilte te hebben gewandeld. “Goed hoor, niet zo heel veel bijzonders eigenlijk”. Haar moeder vroeg hoe het ging op school en dus vertelde Julia haar daar wat meer over. Vanuit daar liep het gesprek moeiteloos over in andere onderwerpen. Julia’s vriendinnen, de ander toneelvoorstellingen van school, Katy,  haar moeders werk. voor ze het wisten hadden ze een flink aantal kilometers afgelegd. Julia hield van deze wandelingen met haar moeder. Ze had dan echt het idee dat ze vrij met haar moeder kon praten, zonder dat haar vader er van alles van vond. Na weer een tijdje in stilte te hebben gelopen, begon haar moeder opnieuw het gesprek. “Hoe zit het eigenlijk met de jongens op je school? Zitten er een beetje leuke jongens bij?”. Julia was direct op haar hoede. Hoewel haar moeder nooit echt ronduit had laten weten dat ze tegen vriendjes was, zoals haar vader, had ze er ook nooit echt enthousiast op gereageerd. Julia vond het verschrikkelijk om tegen haar moeder te liegen, maar ze wist ook niet zo goed of ze nu helemaal eerlijk kon zijn. Haar moeder, die haar aarzeling leek op te merken zei:  “Je weet toch dat je me alles kunt vertellen? Die Nick die Romeo speelt, dat lijkt me best een aardige jongen. Kun je het een beetje met hem vinden?”. Dat was de druppel voor Julia. Alleen het noemen van zijn naam was al voldoende om haar moeder wat over hem te vertellen. Eerst nog wat voorzichtig maar al snel vertelde ze enthousiast en met veel details.

Hoe verder Julia kwam in haar verhaal en hoe meer ze vertelde over Nick, hoe enthousiaster haar moeder werd. Ze stelde veel vragen, vroeg om uitleg en vertelde hoe ze zelf met zulke gevoelens om was gegaan toen ze jonger was. Haar moeder had daar wel eens eerder wat over verteld, maar een gesprek als dit hadden ze eigenlijk nog nooit samen gehad. “Ik zou die Nick best een keer willen ontmoeten”, zei haar moeder op een gegeven moment. “Uhm, ja leuk mam, maar laten we dat maar even niet doen. Pap eet hem levend op om mij vervolgens naar een klooster te sturen”. Haar moeder moest vreselijk lachen om deze opmerking. “Ja, dat klinkt wel een beetje als je vader. Maar ik denk dat we daar wel wat mee kunnen. Laat je vader maar aan mij over, dan komt het vast wel goed. Misschien kunnen we Nick dan wel uitnodigen met Pasen?”. “Nou, als dat je lukt zou ik het heel leuk vinden, maar ik ga er nog maar even niet vanuit als je het niet erg vindt”. Haar moeder verzekerde haar dat ze met haar vader zou gaan praten en dat ze er bij Julia op terug zou komen. Niet snel daarna waren ze terug bij de auto en reden ze terug naar huis met een slapende Bruno op de achterbank. 

 

Wat een verrassing vanuit de moeder van Julia. Wie had gedacht dat zij zo enthousiast zou worden over de aanwezigheid van Nick in het leven van haar dochter. Zou Julia Nick dan toch met Pasen bij haar thuis kunnen uitnodigen?

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord