Interview: nieuw redactielid Emma

Emma woont sinds enkele maanden in Nederland en heeft aangegeven graag wat te willen betekenen voor de redactie van Omega. Natuurlijk willen we Emma van harte welkom heten in ons midden! Tijd dus om haar even aan jullie voor te stellen middels een interview.

Kun je jezelf even voorstellen? 

Mijn naam is Emma, ik ben 22 en ik kom uit Duitsland. Sinds januari woon ik in Almelo met mijn vriend Lars en onze kat Reynaert. In september begin ik met de studie Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, het plan is om daarna aan het werk te gaan als leraar.

Hoe ben je met het katholieke geloof in aanraking gekomen?

Mijn familie heeft eigenlijk altijd een katholieke achtergrond gehad. Mijn moeder is gedoopt en was tot haar veertiende ook echt praktiserend. Daarna werd dat steeds minder. Mijn vader komt uit Ierland, een land dat traditioneel erg katholiek is. Maar hij zou zichzelf niet als erg gelovig omschrijven, behalve dan wat de culturele aspecten betreft. Daarom zijn mijn zusje en  ik allebei niet gedoopt. De enige persoon in mijn familie die heel haar leven lang het katholieke geloof geleefd heeft, is mijn overgrootmoeder. Helaas is zij een jaar geleden, op de trotse leeftijd van 100 jaar, overleden. Met haar kon ik altijd over het geloof praten, en na haar dood is mijn geloof des te sterker geworden.

Waar geloof jij eigenlijk in?

Dat is een hele goede vraag! Ik geloof in de Heilige Katholieke Kerk, in alles waar ze voor staat en wat ze omvat. De Katholieke Kerk was en is de Kerk van Christus, ik kan me niet meer voorstellen in iets anders te geloven.

Je bent geboren in Duitsland, woont nu in Nederland, hoe vind je het om hier te wonen en hoe ziet jouw geloofsleven eruit?

Ik houd ervan in Nederland te wonen, ondanks dat ik nooit had verwacht hier terecht te komen. Maar ik ben hier, waar de liefde me heeft gebracht, erg gelukkig. Mijn geloofsleven is de laatste twaalf maanden erg veranderd. Ik heb geleerd hoe je de rozenkrans bidt. Dit is voor iemand die soms moeite heeft met concentreren niet het makkelijkste! Ik ben ook begonnen de Catechismus te lezen/leren. Ook probeer ik dagelijks mijn ‘Office’ te lezen (The Little Office of the Blessed Virgin Mary) en Lars en ik luisteren dagelijks naar de Bible in a Year Podcast van Fr. Mike Schmitz, wat me echt helpt de Bijbel beter te begrijpen.

Wat is voor jou een groot keerpunt in je leven geweest?

Mijn leven in Engeland, waar ik van 2015 tot 2022 heb gewoond, was een groot keerpunt in mijn leven. Daar was ik tot anderhalf jaar geleden nog lid van een Pinkstergemeent, waar ik in 2020 ook gedoopt ben. Deze kerk was mijn eerste, echt ervaring met God. Zonder deze kerk zou ik nu niet bezig zijn met katholiek te worden. Helaas heb ik in deze kerk ook negatieve ervaringen gehad die een uitwerking hebben op mijn geloof nu. Toen ik eind 2020 terugging naar Duitsland, heb ik mij aangesloten bij de Domkerk in Essen. Dit werd een plek waar ik mij terug kon trekken. Toch miste ik een gevoel van gemeenschap. Toen heb ik de Latijnse Mis ontdekt, die me steeds dichterbij het geloof heeft gebracht. Daar was het ook dat ik, na lang bidden, besloten heb katholiek te worden. 

Wat zijn jouw talenten?

Ik hou van strijken, maar ik weet niet of dat als een talent telt! Ik ben een groot lezer en ik zou eigenlijk de hele dag in een oude boekenwinkel kunnen doorbrengen. Bovendien is het leren van talen een van mijn talenten. Ik spreekt vloeiend Duits en Engels, mijn Nederlands wordt steeds beter, en op het begin van de Coronatijd ben ik uit verveling begonnen Hongaars te leren.

Hoe zou jij andere jongeren willen inspireren met jouw leven?

Ik zou wensen dat ik jongeren (hopelijk ook mijn eigen kinderen) ertoe kan brengen hun hele leven aan God over te geven! Het zal in het  leven nooit zo gaan zoals je het graag zou willen, maar dat is ook niet erg, omdat Gods plannen altijd beter zijn. 

 

We bedanken Emma voor dit leuke interview! We zijn super blij dat ze zich bij onze redactie wil aansluiten en kijken uit naar haar artikelen.

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord