Magnificat 90

Magnificat ‘verheug je’! Zoals Maria met dit lied Gods grote goedheid vol vreugde bezong, zo mag ook jij samen met Maria 90 dagen ontdekken hoe groot zijn goedheid is en hoe veel Hij van jou houdt, en dit midden in je dagelijks leven.

Magnificat 90 is een 90-daagse reis om waarin je als vrouw je liefde voor Christus in je dagelijks leven verdiept, een weg waarin je vrijheid mag vinden door loslaten. Als vrouw ga je samen met andere vrouwen op weg en bemoedig je elkaar. Geïnspireerd door de Heilige Thérèse van Lisieux mag je groeien in vertrouwen en overgave. Door trouw aan het gebed, het geschenk van het vasten en de kracht van de gemeenschap mag je ontdekken hoezeer God voor jou zorgt en jou ziet als zijn geliefde dochter!

 

 

Ontstaan

Magnificat 90 is ontstaan vanuit een diep verlangen om te groeien in de persoonlijke relatie met God, heel concreet, midden in het dagelijks leven als vrouw. We zagen in Nederland een groot verlangen bij veel vrouwen om concrete stappen te zetten in die persoonlijke relatie met Christus, juist midden in het leven van alle dag (incl. werk, gezin, studie en al die andere bezigheden), en dit samen met andere vrouwen. De heilige Geest bracht ons als team samen, en stap voor stap zijn wij geïnspireerd om Magnificat 90 te ontwikkelen. Eerst zijn we zelf 90 dagen deze weg gegaan, later zijn er ook pilotgroepen 90 dagen op reis gegaan om zo de ervaringen van andere vrouwen te implementeren in Magnificat 90.

 

Magnificat 90 is ontstaan vanuit een diep verlangen om te groeien in de persoonlijke relatie met God, heel concreet, midden in het dagelijks leven als vrouw.

 

Waarom?

Magnificat 90 wil vrouwen in een persoonlijke relatie met Christus brengen, waarin we groeien in het besef dat we onvoorwaardelijk geliefd zijn, wat we kunnen leven en uitdragen in ons dagelijks leven.

 

Voor wie?

Het is voor iedere katholieke (christelijke) vrouw (16+), in wat voor levensstaat dan ook (single, getrouwd, moeder, werkend, student, etc.), die op zoek is naar een serieuze verdieping van haar persoonlijke relatie met Christus.

 

Hoe werkt het?

De 90-daagse reis wordt begeleid door onze zelfontwikkelde journal (zie www.magnificat90.nl) en het in het Nederlandse vertaalde boek ‘Geloven in de Liefde’ van pr. Jean d’Elbée gebaseerd op teksten van de H. Thérèse van Lisieux. De journal en het boek zijn te bestellen via de uitgeverij Betsaïda, www.betsaida.org. Je kan zelf een groepje van minimaal twee en maximaal zo’n 6-8 vrouwen bij elkaar brengen, of je kan via onze website in contact komen met een groep. Met deze groep vrouwen ga je 90 dagen op reis. Je leeft toe naar een (hoog)feest op dag 91, bijvoorbeeld Pasen, Kerstmis of een ander mooi kerkelijk feest. Als je op Pasen (17 april 2022) wilt eindigen (dag 91) dan kan je op maandag 17 januari 2022 starten!

 

Op onze website vind je uitleg, video’s en alle informatie die je nodig hebt!

www.magnificat90.nl

 

Hanneke Jansen-Ruijs

Regina Konst

Lidwine Pouw-Buirma

Chiara van Voorst

 

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord