Omega website 1 jaar!

Dit jaar is het 1 jaar geleden dat www.omega-magazine.nl online is gegaan! Om dat te vieren blikken we terug op wat er in een jaar is gebeurd.

Linda (hoofdredactrice): Het stond al heel lang op de planning maar vorig jaar was het dan toch gelukt. Samen met Elie Hage en mijn vader hebben we met z’n drieën gekeken naar hoe het dan moest worden vormgegeven.  Mijn vader heeft gelukkig de juiste computer skills als het gaat om websites te bouwen en heeft er dan ook veel gemaakt. Voor mij was het werken met WordPress nog allemaal nieuw. Ik heb het merendeels zelf uitgezocht en een keer heb ik Lidwine op bezoek gehad om mij te helpen. Maar uiteindelijk kon ik op YouTube een handig filmpje vinden dat ook bij het thema hoorde. Naast mijn drukke baan merkte ik wel dat ik er goed te tijd ervoor moest nemen. Gelukkig ging het met het vinden van schrijvers voor artikelen wel goed en moest alles langzaam worden opgebouwd. Er waren wat getuigenissen en later kwamen er ook regelmatige columns en zelfs te serie kerkmeisje van Maartje en Laura.

Ook is de actieve Instagram er gekomen en vanuit kan er naar de artikelen worden verwezen. De Facebook wordt nog gebruikt, maar nu zijn we weer bij de tijd.

De toekomstplannen voor Omega zijn groot. Omega zou een community moeten worden waar de (katholieke) jongeren de ruimte krijgen om te schrijven en hun gedachten te delen. Artikelen die gaan over het geloof maar er is zeker ook ruimte om over andere onderwerpen te schrijven die relevant zijn voor jongeren. Er moet gewoon geschreven worden. Punt.

Laura (redactie): “De Omegawebsite is alweer één jaar in de lucht! Op het gevaar af te klinken als een hele oude vrouw… de tijd vliegt echt voorbij! Toen Linda mij vroeg of ik haar wilde helpen met het beheren van de website (en de socials) van Omega moest ik wel even slikken. Want hoewel ik opzich mijn weg wel weet op de computer en internet leek het beheren van een website mij toch echt andere koek. Gelukkig is het met Linda’s begeleiding en het gekozen programma al snel goed gekomen. En wat een artikelen hebben we mogen plaatsen het afgelopen jaar. Als ik zo door ons aanbod scrol, kan ik alleen maar heel erg blij en trots zijn met de vele verschillende artikelen die op onze website te vinden zijn! Ik vind het ontzettend leuk dat ik op deze manier niet alleen als één van de eersten de nieuwe artikelen mag lezen maar deze ook een mooi podium mag geven op onze website. Ik hoop dat ik het nog een lange tijd mag blijven doen, op naar het volgende jaar!”

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord