Paolo’s eerste interview: Tieners tijdens lockdown

Door: Paolo 

Paolo (14)  is de broer van Chiara en houdt zijn eerste 3 interviews. 

Paolo: Ik interview 3 leeftijdsgenoten over de periode van de corona lockdown en de beperkingen van de corona lockdown wat zich met zich meedraagt.

  1. Joost

Wat vond jij van januari?

Ik vond januari anders dan andere jaren, dat komt natuurlijk door de lockdown. Door de lockdown kan ik minder met vrienden afspreken.

Wat is het leukste dat jij hebt meegemaakt en had je daarbij beperkingen door corona? 

Het leukste wat ik heb meegemaakt tijdens corona is dat ik in het begin van de lockdown met vrienden had afgesproken en allemaal leuke dingen ging doen.

Hoe overleef jij de lockdown?

Ik overleef de lockdown door meer met mijn vrienden in contact te blijven via mijn telefoon en ga vaker effe naar buiten toe.

2. Björn

Wat vond jij van januari?

Ik hoop dat ik mijn goede voornemens kan volhouden en dat er een corona vaccin komt, omdat ik dan een veiliger gevoel heb maar de mensen moeten corona niet vergeten.

Wat is het leukste dat jij hebt meegemaakt tijdens corona en had je daarbij beperkingen?

Ik ben op vakantie geweest naar Spanje, de enigste beperking die ik heb gehad is dat ik een mondkapje op moest bij openbare gebouwen en dat ik 1,5 meter afstand moest houden.

Hoe overleef jij de lockdown?

Ik overleef de lockdown omdat ik de contacten met mijn vrienden behoud via mijn telefoon en mijn computer. Ik ga ook naar mijn voetbaltrainingen en dat geeft afleiding. Door de online lessen goed te volgen loop ik minder een achterstand op met school en hoef ik daardoor niet constant aan mijn huiswerk zodat ik ook mijn rust kan houden.

  1. Justin

Wat vond jij van januari?

Ik vind het een beetje irritant met thuiswerken, ik zit eigenlijk te veel binnen en krijg daarvan hoofdpijn, en de online les is minder goed te volgen dan normaal les.

Wat is het leukste dat jij hebt meegemaakt tijdens corona en had je daarbij beperkingen?

Er is niet echt iets speciaals gebeurd. Ik heb wel minder afgesproken met vrienden. en ik moest natuurlijk een mondkapje dragen in de trein en de bus toen we nog fysiek naar school gingen.

Hoe overleef jij de lockdown?

Ik laat mijn hond langer uit. ik game gewoon, ik ben bezig met mijn hobby’s en ik ben bezig met mijn work-out.

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord