Taxichauffeur gezocht! – Liefs Laura

Zo heel af en toe schiet mij in gedachten dat een profiel voor een online datingapp misschien nog niet eens zo’n heel slecht idee is. Niet omdat ik denk daar de liefde van mijn leven tegen te komen (voor sommigen is dat natuurlijk wel zo), maar vooral omdat een relatie soms gewoon wat handigheidjes met zich meebrengt. Dat gezegd hebbende, zou mijn bio er op dit moment ongeveer zo uitzien: “Gezocht, taxichauffeur! Bij voorkeur beschikbaar op een woensdag en moet bereid zijn langere stukken te rijden. Vastigheid niet nodig, er mogen ook andere passagiers vervoerd worden. Voor eten en vrolijk gezelschap wordt gezorgd. Over muziek valt te praten. Interesse? Swipe vooral naar rechts!”. Best een interessante bio, al zeg ik het zelf.

Laat ik even wat achtergrondinformatie geven bij dit gedachtespinsel. Ik heb onlangs mijn vakantie geboekt en er wordt gevlogen. Dat brengt met zich mee dat ik op één of andere manier op het vliegveld moet zien te komen. En bij voorkeur ook weer van het vliegveld terug naar huis aan het einde van de trip. Openbaar vervoer is een optie maar duurt in dit geval twee keer zo lang en is, laten we eerlijk zijn, niet goedkoop. Lopen of fietsen is een beetje overdreven en onhandig met bagage. We kunnen zelf rijden en de auto daar parkeren maar ook hier hangt een kostenplaatje aan. En, toegegeven, ik ben ook gewoon lui. Dus dan zit er niks anders op dan vervoer zien te regelen. De terugreis was gelukkig gemakkelijk geregeld omdat de vriend van mijn reisgenootje (en goede vriendin) ons wel op wil halen. 

Wat mij vooral aan het denken zette, was het feit dat mijn reisgenootje niet eens aan haar vriend hoefde te vragen of hij haar op wilde halen. Het werd haar gewoon meegedeeld dat hij ons op zou komen halen. Zo, zonder gesprek of discussie. En dat is het moment waarop ik me realiseerde dat dit één van die belangrijke dingen is van een relatie. Het zit hem in de kleine dingen die het leven gewoon even wat fijner en gemakkelijker maken. Iemand die je op kan komen halen zonder dat je erom hoeft te vragen. Iemand die je een klusje uit handen neemt, gewoon omdat het kan. Een spontane kus. Een keer een onverwacht bosje bloemen. Niet omdat we het zelf niet kunnen regelen of het zelf niet voor elkaar krijgen, maar gewoon omdat het even kan en je de ander zo kunt laten weten dat je diegene waardeert. 

Zo zit het eigenlijk met alle relaties. Ook voor vriendschappen of gezinnen geldt dat af en toe wat kleins en liefs doen voor elkaar je veel kan brengen. Vooral wanneer het voortkomt uit een daad van liefde en niet omdat je er wat voor terug wil. Het levert de vriend van mijn vriendin vrij weinig op om ons op te komen halen (behalve tijd met haar nadat hij haar een paar dagen niet heeft gezien). Sterker nog, het kost hem tijd en benzine om dit allemaal te organiseren. Maar goed, de kleine dingen dus.

Ik denk dat we er goed aan doen om in gedachten te houden dat dat wat we belangrijk vinden in onze onderlinge relaties hier op aarde, ook geldt voor onze relatie met God. Ook in de relatie die we met Hem hebben en de band die we met Hem aangaan, gaat het om de kleine dingen. Er zijn tal van voorbeelden te noemen waarin we hebben gezien dat Jezus en God genoegen nemen met dat wat we te bieden hebben. Het hoeft niet groots en meeslepends. Zolang het vanuit een goed hart gebeurt en zonder dat er wat voor terug wordt verwacht, is het kleine net zoveel (en eigenlijk nog meer) waard. Zoek het in de kleine dingen en je zult zien dat al die kleine dingen bij elkaar iets groots zullen vormen. Iets groots waar je, zonder dat je dat verwacht, enorm veel voor terug krijgt. Richt je op de kleine dingen en je zult zien dat er een onbreekbare band wordt gevormd vol waardering voor elkaar. Richt je op de kleine dingen en je zult zien dat het leven zoveel waardevoller wordt.

En als je bereid bent je in te zetten voor de kleine blijken van waardering tegenover een vreemde, dan zoek ik nog een taxichauffeur!

Geef een antwoord