Dag 2: geestig groen (ghostly green)

Door: Michel Letteboer

Deze advent doen leden van de redactie mee met de ’theezakjes adventskalender challenge’. Elke dag tot een kerst wordt er een theezakje uit het doosje getrokken. De naam van de smaak van het theezakje dient als inspiratie om over kerst te praten. Vandaag de smaak ‘ghostly green’. 

‘Ghostly Green’ is de smaak van het tweede theezakje en dat is wel verwarrend behoorlijk verwarrend zelfs. Want in Ghost herkennen we natuurlijk het woord ‘geest’. Daar herkennen we de Heilige Geest.  Met groen herkennen we de kleur van de feesten die daar mee te maken hebben. Dat is er eigenlijk maar één volgens mij. Namelijk Pinksteren. Dan heb je de kleur rood en dit zakje is groen. en groen is dan weer de tijd van het jaar en daar zitten we niet in want we zitten in de tijd van Advent. Wist je dat de kleur die daarbij hoort paar is?

Bij Kerstmis hoort straks  de kleur wit, dus we hebben een heel kleurenspektakel dat we kunnen ontwerpen aan de hand van een theezakje! Een theezakje waarop een associatie staat van de Heilige Geest. En toch is die Heilige Geest belangrijk, want de engel verschijnt aan Maria. De Heilige Geest was overgekomen en dat is natuurlijk de reden waarom Maria uiteindelijk zwanger werd van de Heer Jezus. Hij wordt dan vervolgens geboren met Kerstmis. Athans, dat vieren we. 

Dus dit theezakje dat doet mij nog het meest denken aan de Heilige Geest als verwekker van het van het kerstkindje Jezus. En  de Heilige Geest is God… terwijl God niet de Heilige Geest is. En dat is dan het mysterie van de drie eenheid. Daar gaan we ook nog op terugkomen, maar ik denk dat ik nu wel genoeg verwarring heb geschept door alle kleuren van de regenboog samen te vatten… ja, de regenboog staat voor iets Bijbels en dat is positief! 

 

Geef een antwoord