Dag 1: ‘ginger bread’ (speculaas)

Door: Linda de Valk 

Deze advent doen leden van de redactie mee met de ’theezakjes adventskalender challenge’. Elke dag tot een kerst wordt er een theezakje uit het doosje getrokken. De naam van de smaak van het theezakje dient als inspiratie om over kerst te praten. Vandaag de smaak ‘ginger bread’. 

Bij speculaas denk ik aan het speculaasmannetje van Shrek. Het speculaas mannetje kan erg sip kijken, en dan heeft zijn mondje een vorm van een regenboog. Ik denk dat Maria echter helemaal niet sip keek zoals het speculaasmannetje, en juist verheugd was toen ze de boodschap van de engel kreeg dat ze in verwachting was van Jezus. Ik moet dan ook denken aan Magnificat, het lied dat Maria zong omdat ze juist zo blij was, en omdat ze in verwachting was.

Als ik dan aan Magnificat denk, dan denk ik aan het groepje Magnificat 90 waar ik dit jaar aan mee heb gedaan. Maar wat is Magnificat 90? Sinds dit jaar heb ik samen met vijf andere vrouwen 90 dagen lang gevast aan de hand van een boek en ons groepje. Magnificat 90 was erg indrukwekkend.

Ik weet niet wat het speculaasmannetje tegen Maria zou zeggen of Maria tegen het speculaasmannetje als ze elkaar in het echt zouden ontmoeten. Ik hoop wel dat ze allebei blij zouden zijn, en het speculaas mannetje in het bijzonder: zodat hij dan geen regenboogmondje heeft.

 

Geef een antwoord