Passiespelen 2021

Hallo daar ben ik weer.

Voor wie het nog niet weet; ik ben Chiara 13 jaar en ik zit in de tweede van de mavo.

Het einde van Augustus was super leuk. We gingen met een groepje mensen uit de vormselgroep naar Tegelen. Je denkt nu misschien waarom zou je naar Tegelen gaan??? Nou daar waren de Passiespelen. Maar wat zijn de Passiespelen nou eigenlijk? In Rooms-Katholieke plaatsen wordt rond Pasen vaak een Passiespel opgevoerd. Dit is een soort toneelvoorstelling over het doodgaan  van Jezus Christus voor en tijdens de kruisiging. Het toneelstuk bevat ook zang en het was in de openlucht. We gingen dus met een paar mensen van onze vormsel groep naar Tegelen. 

Het was super gezellig want we gingen met een busje van Laren naar Tegelen rijden en we hadden lekkere snoepjes mee. Aangekomen in Tegelen was het even zoeken waar we het busje gingen parkeren. Toen we waren geparkeerd gingen we naar het terrein en moest je de tickets laten zien. Toen gingen we naar onze stoelen en moesten we wachten tot het zou beginnen.

De hele voorstelling duurde 1 uur en 30 minuten. Dat klinkt lang maar het was super kort omdat het super leuk was. 

Na de voorstelling gingen we een rondje lopen door Tegelen en een lekker terrasje opzoeken om wat lekkers te drinken. Na een lange tijd gingen we weer terug naar de auto om te gaan discussiëren waar en wat we gingen eten.

Het eerste wat we zeiden was McDonald’s en gingen we er dus heen. We hadden lekker veel dingen besteld. Na het eten gingen we weer naar huis. 

Mijn grootste toppunt van die dag was eigenlijk dat we gezellig met elkaar op stap gingen. Dat was wel echt super leuk.

En ja dan wil je natuurlijk ook weten welke rol ik het beste vond. Om eerlijk te zijn vond ik geen een rol het beste, ze waren allemaal super goed gespeeld!

Het is echt een aanrader om te gaan want het is super bijzonder als je er bij kunt zijn omdat het veel aangevraagd is alleen is het maar eens in de 5 jaar.

En een tip, plan die dag dan helemaal niks en ga met een groepje mensen. Dat maakt het super gezellig!

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina

Geef een antwoord