The Missionary School: weekend 4

Door: Gerbrich 

Het eerste weekend van februari hadden we alweer het vierde weekend van The Missionary School. De vorige keer was volledig via Zoom. Deze keer gingen we in tweetallen bij elkaar logeren, zodat we 1 gast hadden of waren en daarmee binnen de corona-regels bleven, maar toch niet in ons eentje zaten.

Ik mocht bij Linda logeren. Zij had een voedselpakket ontvangen van The Missionary School, op vrijdagavond hebben we daarmee pannenkoeken gebakken. Daarna hadden we via Zoom een introductie door bisschop Hendriks, waarna we de avond gezellig afsloten door middel van een uitbeeldspel.

Op zaterdagochtend deden we lauden met ons tweeën via een link die kapelaan Teun doorgestuurd had. Intussen was het weerbericht voor zondag code oranje geworden (later werd het zelfs code rood), waardoor we besloten om allemaal maar weer naar huis te gaan op zaterdag. We hebben op zaterdagochtend nog de croissantjes gegeten die eigenlijk voor zondagochtend waren, zodat we die nog wel met ons tweeën konden eten. Dat is toch wat gezelliger.

Na het ontbijt hadden we het laatste hoofdstuk uit de cursus Van Genesis tot Jezus. De cursus werd onderbroken door de mis. Na de lunch gingen we naar de kathedrale Bavo in Haarlem voor een Middag van Barmhartigheid. Het was leuk om elkaar weer live te zien. Toen we na de Middag van Barmhartigheid weer thuis waren ging de tweede helft van de middag via Zoom. Vantevoren hadden we een persoonlijkheidstest (DiSC) gemaakt, een talentscan gedaan en iemand die ons goed kent gevraagd om de talentscan in te vullen. Deze tests werden allemaal besproken en we leerden wat we met de resultaten konden doen. Tussendoor gingen we gezamenlijk nasi koken vanuit het pakket. Omdat ik weer thuis was en Linda ons gezamenlijke pakket had, heb ik wat eten uit de koelkast gepakt en wraps gemaakt. Na het eten werden de tests verder besproken en aan het eind van de avond gingen we ontspannen met een online spelletje Scribble.

Op zondagochtend is ieder naar de mis gegaan in zijn of haar eigen parochie. Na de lunch hebben we verder gewerkt aan onze start-up projecten. We hebben onze persona’s gepresenteerd en onze pitches geoefend.
De bedoeling was dat we zouden eindigen met een gebedswandeling, maar omdat we niet in de Bavo maar thuis zaten hebben we in plaats daarvan digitaal de vespers gevierd.

De volgende keer worden onze pitches opgenomen en gepresenteerd aan de parochies. Best spannend!

Heb je interesse in The Missionary School, wil je wellicht meedoen aan een volgende editie? Kijk op www.themissionaryschool.nl en/of stel vragen via app of belcontact via 06-23436049.

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord