Tweede weekend The Missionary School

Door: Sylvia 

Hoi! Ik ben Sylvia, 27 jaar, en ik doe dit jaar mee aan The Missionary School (TMS). Ik woon in Delft en werk momenteel op de coronateststraat.

 Wat is The Missionary School?

 The Missionary school is een gaaf project voor christelijke jongeren die God en zichzelf beter willen leren kennen en een bijdrage willen leveren aan het werk van de Kerk en het verspreiden van de liefde van Jezus. In het eerste jaar neem je deel aan acht weekenden vol van gebed, Bijbelstudie, sport en spel, lezingen, lekker eten, sacramenten en projectontwikkeling. En in het tweede jaar mag je jouw gekozen project ook echt gaan uitrollen in een geïnteresseerde parochie.

Ik doe mee aan The Missionary School omdat ik het heel tof vindt dat er geïnvesteerd wordt in ons jongeren en we de kans krijgen om van binnenuit de Katholieke Kerk mee te doen, bij te dragen en misschien ook wel te veranderen. Maar bovenal doe ik mee om nog beter te leren met God te wandelen in mijn leven.

Ik doe mee aan The Missionary School omdat ik het heel tof vindt dat er geïnvesteerd wordt in ons jongeren en we de kans krijgen om van binnenuit de Katholieke Kerk mee te doen, bij te dragen en misschien ook wel te veranderen.

Hoe zag het tweede weekend eruit?

Het tweede weekend trapten we de vrijdagavond af samen met de vorige lichting van de TMS. We hadden een interactieve les over hoe je jongeren kunt betrekken bij je project. De zaterdag stond vooral in het teken van de Genesis tot Jezus cursus. We hebben kunnen ontspannen met boogschieten, een potje 30 Seconds en overheerlijke en gezellige maaltijden. De dag sloten we af met een Avond van Barmhartigheid. De zondag stond vooral in het teken van brainstormen. Uiteindelijk zijn er drie groepjes gevormd met allemaal drie projecten, waarvan er voor het volgende weekend per groepje eentje wordt uitgekozen om verder uit werken en te pitchen. En verder was er tijdens het gehele weekend veel tijd voor gebed en de Heilige Mis.

Het gaafste aan dit weekend vond ik dat we allemaal ons geloofsverhaal hebben gedeeld tijdens de maaltijden. Heel mooi om elkaar op dit belangrijke punt ook beter te leren kennen en heel inspirerend om te horen hoe God in al onze levens al zo erg aan het werk is geweest. Hij is groter dan we ooit kunnen bedenken!

Wat ga je de volgende keer doen?

Het volgende weekend zal vanwege de lockdown helaas online plaatsvinden. Niettemin is er een mooi programma opgesteld en kijk ik er erg naar uit om elkaar  weer online te ontmoeten. Voor die tijd ga ik samen met mijn groepsgenoot Kelvin ons project verder uitwerken en vormgeven, en alvast voorleggen aan onze eigen pastoors. Zodat we een goedlopende pitch kunnen geven op het aankomende weekend.

Doe mee!

Ik wil alle jongeren aanmoedigen om lekker actief mee te doen in de kerk. En spreek je dromen voor de kerk uit. Want als je dromen uitspreekt, dan worden ze veel sneller werkelijkheid J  Maar bovenal wil ik jullie aanmoedigen om jouw dromen tegen God uit te spreken, wandel met Hem, open je ogen voor Zijn werk en laat God jouw hart aanraken en door jou heen werken!

Heb je interesse in The Missionary School, wil je wellicht meedoen aan een volgende editie? Kijk op www.themissionaryschool.nl en/of stel vragen via app of belcontact via 06-23436049.

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord