Dag 8: ‘Happy Holiday’ (Vrolijke vakantie)

Door: Chiara Chimienti

Deze advent doen leden van de redactie mee met de ’theezakjes adventskalender challenge’. Elke dag tot een kerst wordt er een theezakje uit het doosje getrokken. De naam van de smaak van het theezakje dient als inspiratie om over kerst te praten. Vandaag de smaak ‘Happy Holiday’. 

Bij het woord vakantie denk ik aan reizen. Dat deden Maria en Jozef ook. Ze moesten van Nazareth naar Bethlehem. Maria was hoogzwanger van het kindje Jezus. Maar door dat de Romeinen wilden weten hoeveel mensen er in hun provincie woonden, moest het paar zich melden in de plaats van herkomst. 

 

Aangekomen in Bethlehem gingen ze op zoek naar een herberg waar Maria kon bevallen. Helaas waren alle herbergen vol. Een herbergier zei dat er wel een stal was waar Maria en Jozef heen konden. Aangekomen in de stal waren daar de os en de ezel. En daar werd het kindje geboren. In de stal tussen de dieren.

 

Aan het woord vakantie denk ik ook aan pelgrimage. Nadat het kindje Jezus geboren was, kwamen de drie koningen met wierook mirre en goud. Eigenlijk waren ze de eerste pelgrims want ze gingen naar een belangrijke plek van het geloof.

Geef een antwoord