Dagboek van een Kerkmeisje #12

Door: Maartje

In het vorige deel lazen we hoe Julia en Nick zich hebben ingezet voor een goede generale repetitie. Maar dat niet alleen…ook Valentijnsdag komt steeds dichterbij! En Nick lijkt een plannetje te hebben bedacht. Hoe zal dat aflopen? 

Maandag 14 februari

Julia werd wakker om 7.00 uur. De grote dag was eindelijk aangebroken, vandaag was de uitvoering van Romeo en Julia. Met de slaap nog in haar ogen kwam ze beneden aan het ontbijt, waar haar ouders en zus Katy al klaar zaten. “Goedemorgen, Julia, ben je klaar voor vanavond?”, vroeg haar moeder. “Tuurlijk, ik heb goed geoefend en ik heb er vertrouwen in.” Iedereen was nog erg slaperig dus er werd vrij weinig gezegd, totdat Katy plotseling haar mond opentrok: “Zeg Julia, het is vandaag Valentijnsdag, hoe zit het met je liefdesleven?”. Hun vader was heel snel met het in de kop drukken van deze discussie: “Nee, Katy, in tegenstelling tot jou is Julia een verstandig meid die voorrang geeft aan haar opleiding.” Net op dat moment rammelde de brievenbus. “Katy, ga jij even de post halen?”, vroeg moeder.

Katy kwam een paar minuten later triomfantelijk met de post in haar handen de woonkamer binnenzetten: “Zeg, pa, ik zal niet zo snel zeggen dat Julia zo keurig is, moet je kijken wat ik hier heb: een blauwe envelop volgetekend met hartjes?”. Julia begon te blozen en maakte de envelop open. Na een korte aarzeling, merkte ze op dat deze brief wel van Clara moest zijn, die een grap wilde uithalen. Julia zelf wist uiteraard wel beter: ze had het helemaal niet verwacht, maar de kaart was van Nick en ze voelde zich vereerd. Ze had inmiddels spijt dat ze hem niet ook een kaart had gestuurd.

Na het ontbijt pakte Julia de fiets en ging ze richting school. Het was maandag, dus de lessen gingen gewoon door. De acteurs mochten wel het laatste lesuur overslaan om zich nog even goed te kunnen focussen. Tijdens de lessen heerste er een enthousiaste spanning. Iedereen had zin in de uitvoering en er gingen allerlei roddels rond wie er een Valentijn had. Na het laatste lesuur ging Julia, met de rest van de cast, naar de lerarenkamer waar voor iedereen pizza klaarstond. Ze genoten van het eten en hadden nog volop lol. Rond 7 uur kwam dan eindelijk het eerste publiek binnen en de voorstelling begon om half 8.

Julia en Nick speelden de sterren van de hemel. Bij bepaalde scènes, vooral de wat intiemere, had Julia’s vader het schaamrood op de kaken staan. Maar gezien het enthousiasme van rest van het publiek ontdooide hij na verloop van tijd. Na afloop van de voorstelling vertelde hij aan iedereen die het maar wilde horen dat de hoofdrolspeelster zijn dochter was en dat hij enorm trots was op haar.

Tot haar grote verrassing, ontdekte Julia na enige tijd Clara ook tussen het publiek. Ze had geen idee dat ze zou komen, en vloog haar enthousiast om de nek: “Clara, wat enorm leuk dat je bent gekomen. Dat had ik helemaal niet verwacht en ik ben echt superblij om je weer eens in het echt te zien.” “Oh, dat was een plannetje van Caro. Zij vertelde zo enthousiast over de voorstelling en dat jij wel erg goed lijkt te kunnen opschieten met de andere hoofdrolspeler, Nick. Dat kon ik als goede vriendin toch niet missen.” Julia beaamde dit direct, maar was wel een beetje verbaasd dat Caro blijkbaar had opgemerkt dat er iets opbloeide tussen haar en Nick.

Julia’s ouders hadden enige tijd later ook in de gaten dat Clara er was: “Clara, wat leuk dat je bent gekomen op deze belangrijke dag voor Julia”, zei haar moeder. “Ja, ik heb enorm genoten van de voorstelling en ik ben echt trots op mijn eerste vriendin.” Julia’s vader kon het toch niet laten om over de kaart van die morgen te beginnen: “Zeg Clara, maar je kon het toch niet laten om ons ’s morgens een hartverzakking te verzorgen. Een valentijnskaart voor Julia: was dat niet een beetje een flauwe grap?”. Clara’s gezicht sprak boekdelen: “Ik heb werkelijk geen idee waar je het over hebt.” Julia zat flink in de nesten en dat realiseerde ze zich, hoe lang zou het nog duren voor haar ouders zouden ontdekken van wie de kaart echt kwam?

Oh oh, dit is een wat minder gelukkig einde van een verder fantastische dag voor Julia. Hoe zal haar vader hier nou weer op gaan reageren? Lees het de volgende keer!

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord