Komende thema: vrouw

Binnen de redactie zitten we niet helemaal stil. Hoewel Omega iets later komt dan verwacht zijn we bezig met het ontvangen van de laatste artikelen. En het thema is daarnaast ook een leuk thema. Namelijk het thema ‘vrouw’.

Dit thema is gekozen niet per se omdat het vaker over vrouwenemancipatie gaat, maar meer omdat ‘het vrouwelijke’ vaak mist in deze maatschappij. Misschien klinkt dat discriminerend, maar met ‘het vrouwelijke’ wordt iets anders bedoeld het vrouwelijke geslacht.

De maatschappij is erg verhard en de coronadiscussies vliegen je om de horen. Het is onontkoombaar, maar verlangen mensen niet naar dat er samen een keer niet met elkaar in discussie wordt gegaan? Dat er plek is voor meer contact en meer verbinding willen hebben met elkaar. Luisteren in plaats van aan het woord zijn of zelfs stilte in plaats van alle ruis. Dat wordt er in deze context bedoeld met ‘het vrouwelijke’.

En natuurlijk, Omega is een katholiek jongerenblad en daarin komen ook voorbeelden voor van vrouwen die in het katholieke geloof als voorbeeld worden gezien vanwege hun leven en ze heilig zijn verklaard. Zoals moeder Teresa, Jeanne D’Arc en Maria de moeder van Jezus.

Dus beide soorten definities van vrouw komen in het blad voor (dat is wel de bedoeling) zodat het woord ‘vrouw’ in een bredere context kan worden gezien.

Ben jij benieuwd naar het eerst volgende nummer?

 

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord