Update april: Manneke Pis

Deze week kreeg ik in de buurtapp (een levendige Whatsappgroep met buren uit de flat) een bericht over een vreemde man die in de vierde portiek had gepiest. De buurvrouw die dit had gemeld wist ook nog een foto te maken van de man. Twee zelfs.

Mijn eerste reactie was ‘wat afschuwelijk en goor, wie doet er nou zoiets?’. Dit werd ook nog een keer versterkt doordat verschillende buren op de foto reageerden. Er kwam ondertussen meer informatie over de man naar voren. Hij zou naar bier hebben geroken. Eén van de buren vertelde dat hij eruit zag als een bekende en deze buur wist ook precies waar hij woonde.

Aangezien er ook een tweede foto was waarop te zien is dat meneer tegen de muur van de flat stond te plassen, werd de politie ingeschakeld. Achteraf bleek dat meneer zijn eigen urine moest opruimen. Of dat ook is gebeurd, weet ik niet.

Ik deelde de foto ook met bekenden van mij, maar een vriendin van mij zei dat hij misschien wel verward was. Ohja, dacht ik… wat zou er achter zitten? Ik stond er helemaal niet bij stil dat ik gelijk al zo oordeelde. Misschien was het wel een oudere die problemen had.

Wie weet is hij wel erg eenzaam en heeft hij inderdaad hulp nodig.

Ben jij snel met oordelen?

 

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord