Dag 23 en 24: Rooibos en Pompoen?

Deze advent doen leden van de redactie mee met de ’theezakjes adventskalender challenge’. Elke dag tot kerst wordt er een theezakje uit het doosje getrokken. De naam van de smaak van het theezakje dient als inspiratie om over kerst te praten.

Rooibos en pompoen, wat moet ik daar nou weer mee doen? Eens zien hoe ver we komen, als we het rijmend doen!

Ik start met Advent, want die tijd is voorbij.Vanavond is eindelijk Christus dichtbij! Geboren in Betlehem, een krib in een stal. Alleen God weet, Wie dit Kind worden zal

Tenzij je heel goed, de profeties studeert. Maar zovele mensen, hebben nog steeds niets geleerd. Daarom stuurt God nu Zijn bloedeigen Zoon. Om voor eens en altijd te heersen over Israëls troon

Niet als een koning met wapens en macht. Maar als nederig dienaar, liefhebbend en zacht. De naaste verwelkomen, wie het ook zij. Alleen zó komt Gods Koninkrijk voor allen dichtbij

Dat Rijk in de Hemel, dat begint toch echt hier. Dat bereik je met werken, en niet door papier. Het Woord is belangrijk, maar meer nog de daad: want wat zul je zeggen als Hij voor je staat?

“Ik kende de regels, het Boek door en door, maar toen mijn naaste zich meldde, hield ik hem voor: de regeltjes zijn er voor iedereen hoor!”

Wees dus zo zacht, als het Kind hier op aard’, en trap in je oordeel, niet op Satan zijn staart! Heb God en de naaste, lief wel zozeer, dat iedereen denkt: deze mens is de Heer!

Toch is dat niet altijd eenvoudig of wel? Gaan we dan niet allemaal naar de hel?Nou wees maar niet bang hoor, Het Kind is dichtbij. In Betlehems Kribbe, en ook aan jouw zij!

Want ben je de weg kwijt, en ben je verdwaald? Dan kun je vertrouwen dat Hij je terughaalt!

 

Zeker met Kerstmis, verdwaal ik ook gauw. Omdat ik het immers over thee hebben zou!

Ik wist echter niet veel van rooibós of pompoen; dus moest ik het dit keer maar op deze manier doen!

Geniet van kerstavond, en vooral van de Mis. Dan zien we met Pasen, of een nieuwe challenge gelukt is!

 

Geef een antwoord