Dag 6: ‘super star anise’

Deze advent doen leden van de redactie mee met de ’theezakjes adventskalender challenge’. Elke dag tot kerst wordt er een theezakje uit het doosje getrokken. De naam van de smaak van het theezakje dient als inspiratie om over kerst te praten. Vandaag de smaak ‘super star anise’. 

Wat voor anijs komt er vandaag uit de kast? Nou, superster-anijs!

Wat is een superster? Ik denk dan al snel aan celebrities of helden, naar wie je opkijkt. Ze stralen iets uit: talent misschien, knapheid, kracht, of gewoon een fijne stem om te horen kletsen op YouTube of TikTok.

Toen ik deze zomer op een bruiloft was, kregen alle gasten lange vuurwerksterretjes om aan te steken op het moment dat de taart werd aangesneden. Het was een mooi moment ter ere van de mensen die in het centrum van de belangstelling stonden, én natuurlijk voor de Liefde die hopelijk een soort Poolster in hun leven zal zijn, een vast oriëntatiepunt op land en zee. Daar heb je supersterren voor: ter oriëntatie.

De Wijzen uit het Oosten (oftewel de ‘Oriënt’, waar de zon opkomt) hadden ook een ster die hen de weg wees. Het was inderdaad een superster: het ene moment ver genoeg om astrologen op reis te laten gaan naar een mysterieuze nieuwe koning in Judea, het andere moment dichtbij genoeg om tussen alle huizen in Betlehem de plek aan te wijzen waar Jozef en Maria waren.

En anijs? Anijs komt oorspronkelijk uit het gebied waar ook Jezus is geboren, en zonder anijs zouden we geen beschuit met muisjes hebben om de geboorte van een kind te vieren. Om nog maar te zwijgen over pepernoten…

Geef een antwoord