Houd mij vast(en) – Buddyproject in de vastentijd ervaring Anneloes

Door: Anneloes 

Het is momenteel 40 Dagen tijd en dat betekent dat er wordt ‘gevast’. Vasten kan voor iedereen een andere betekenis hebben. Vorige keer schreven Linda en Gina over de hun buddyproject. Ook Anneloes doet mee met het buddyproject Houd mij vast(en) vanuit het jong bisdom Haarlem-Amsterdam. Ze vertelt over haar ervaring. 

  1. Wie ben je?

Ik ben Anneloes, 27 jaar. Ik woon in Tilburg en ben leerkracht in het basisonderwijs.

  1. Waar bestaat jouw vastentijd challenge uit?

Ik besteed meer aandacht aan het geloof door dagelijks in gebed te gaan en daarbij mijn dankbaarheid te tonen. Ook verdiep ik in de Bijbel. Daarnaast heb ik voor mezelf de challenge dat ik mijn geloof meer uit ga dragen naar anderen. Ik vind het soms vervelend om me moeten verdedigen voor waar ik in geloof. En wil hier een positieve draai aan geven door juist het gesprek aan te gaan en te vertellen waar ik voor sta.

  1. Met wie het buddyproject? Hoe bevalt dat?

Ik doe het buddyproject met Carolien. Het is fijn dat ik alles waar ik tegen aan loop tijdens de vastentijd kwijt kan bij haar. Hier hebben we het over waardoor ik me gesterkt voel. Carolien inspireert mij, omdat ze een andere kijk heeft op verschillende aspecten van het geloof. Hierdoor wordt mijn kijk op het geloof verbreed. Door diepgaande gesprekken te voeren denk ik dat we veel van elkaar leren.

  1. Hoe gaat het tot nu toe met je challenge?

                Het gaat redelijk goed, wel moet ik er even de tijd voor nemen. Ook het in gesprek gaan met anderen gaat me goed af.

Meer weten? Ga naar https://www.jongekerk.nl/nieuwsberichten/jongeren/houd-mij-vasten-buddyproject/

Wil je meer artikelen lezen? Neem een abonnement op Omega Magazine. Kijk daarnaast ook op onze Instagram en FB-pagina 

Geef een antwoord